Hoppa till innehåll

Läsarmackor

Nå, sedan vi gjorde för-ätar-mackan här på bloggen för några veckor sedan har det fortsatt regna in läsarmackor på närmast daglig basis. Jag gör givetvis mitt bästa för att lägga upp så många av dem som över huvud taget är rimligt. Här är ett selektivt urval av veckans skörd till att börja med: Långtida bloggvännen … Continued

Nå, sedan vi gjorde för-ätar-mackan här på bloggen för några veckor sedan har det fortsatt regna in läsarmackor på närmast daglig basis. Jag gör givetvis mitt bästa för att lägga upp så många av dem som över huvud taget är rimligt. Här är ett selektivt urval av veckans skörd till att börja med:

Långtida bloggvännen och kommentarfältskonnässören Julia Uppviglerskan gör en klassisk BLT. Fast utan, ja ni vet, sallad och tomat och såna oväsentligheter. Och med kyckling som tillval. Baguette, smör, bacon, majonnäs, kyckling, mer bacon, majonnäs, mer kyckling, mer bacon. I en ordningen.

Julia skyller frånvaron av rostad lök på att hon ”var på jobbet när den gjordes”.

Bloggen låter det passera för den här gången.

Jonas bjuder i all ödmjukhet på siktkaka, smör, majonnäs, spinata romana-korv, mer majonnäs, senap, ost, smörgåsgurka, coleslaw, salame milano-korv, majonnäs, ost, prosciutto crudo-skinka, mer majonnäs och vad som ser ut att vara tillräckliga mängder stark senap för att ockupera en medelstor svensk stad med våld i åtminstone en vecka eller två.

Bloggen förmodar att det tomma sourcream & onion-riskakorpaketet som sticker fram i högra hörnet i bakgrunden agerade för-för-ätar-snacks under macktillagningen. Bloggen hoppas att Jonas hade ost, skinka, salami, majonnäs, sweet chili-sås, bacon, senap och rostad lök på dem. För det är så bloggen gillar det.

Flitige bloggkommentatorn Parula beskriver sin macka så här: ”Grunden är baconbröd, det vill säga bacon inbakat i en baguette, jag gör brödet från grunden av surdeg, tar allt som allt cirka sex dagar att göra för bästa resultat. På brödet rikligt med smör (äkta, inget margarinskit), lite sallad, marinerad stekt kycklingfile, rödlök, sweet chili och mango–sås samt så mycket ost det bara går att få rum med”.

Parula hälsar att en ”variant” på mackan är samma utgångspunkt fast med ”biff och bearnaisesås” istället.

Bloggen hälsar tillbaka att you had bloggen at ”baconbröd”.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.