Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Man kastar inte sten i glashus för sten ska fan slängas separat

De har bytt plats på tunnorna vid källsorteringen. Det kanske inte låter som en stor grej men det är som att någon byter plats på alla bokstäverna på din telefon när du ska skicka sms. De har ställt tidningstunnan och plasttunnan mellan glastunnan och metalltunnan.

Annons

Fucking MELLAN.

Så när man ska slänga syltburkar så måste man gå hela vägen från ena änden av raden av tunnor till andra änden för att kunna slänga locket. Och sen slänger man tidningarna, och under tidningarna ligger det en till syltburk. Så man slänger locket. Och sen måste man ta sig från andra änden av raden av tunnor till den första änden för att kunna slänga syltburken. Och tunnorna står i två rader mittemot varandra och det är astrångt i mitten, och man ska manövrera förbi skäggiga killen som slänger pizzakartonger och surroundsystemförpackningar och mellan kattmatsburksmannen, dyr-whisky-flaska-mannen (vi ser dig bara släng den så att vi allihop kan gå vidare med våra liv) och tidnings- och diskade-glasburkar-tanten (vem diskar av etiketterna? Vem gör det? Försöker du få oss andra att se dåliga ut eller?) och liksom skruva sig runt han som står och viker varenda himla mjölkförpackning till himla servettsvanar asdemonstrativt framför kartongtunnan (du är bättre än oss VI FATTAR!) och sen försöka kroppsfinta sig förbi hon som uteslutande slänger vinflaskor och tvättmedelsförpackningar (du kanske skulle spilla lite mindre om du inte var f-u-l-l hela tiden) och pratar i sitt headset som om det ledde till ett fyra kilometer långt plaströr i vars andra ände den hon pratar med satt med örat tryckt och ropade ”va? Va?” tillbaka. Det är som om producenten av det där programmet där två arga engelska tanter åkte runt och städade hos hoarders hade fått producera Gladiatorerna.

Man ställer inte bara tidningstunnan och plasttunnan mellan metalltunnan och glastunnan. Man gör bara inte så. Det är som att bygga en rondell i slutet av åtta enkelriktade gator eller försöka gipsa en orm. Det är att be om problem. Folk har en bana. Man måste respektera banan. Man kan inte bara börja flytta runt tunnorna när folk har en bana utan att ens överväga hur det påverkar deras mojo. Det kommer bli sylt överallt.

Det kanske inte låter som en stor grej om man inte fattar hur man källsorterar. Om man inte tar det på allvar. Om man bara gör det som en kul grej på helgen. Men jag har fan fru och två barn, jag tillbringar fan 15 procent av mitt liv vid källsorteringsstationen, det här är mer rättfärdigat att kalla ”hobby” än de flesta golfare kan kalla sin golf.

Så nej, det kanske inte LÅTER som en stor grej. Och det kan absolut ha varit en smula överdrivet av mig att referera till det här som ”civilkurage”. Jag tycker faktiskt bara ta mig fan att någon på kommunen borde svara i telefon när en bekymrad medborgare engagerar sig lite även om det är söndag. Det är faktiskt valår.

Men visst. För att göra en lång historia kort så spillde jag sylt på en av våra grannar och nu kanske vi måste flytta.

Dela (78)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar