Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Man måste se dunken som halvfull

Ja, bloggen har ju blivit lite tidsförskjuten det senaste dygnet. Mest beroende på att en god vän från Skåne är här på besök. Skåningar på besök har en tendens att tidsförskjuta saker och ting. Just den här vännen lämnar dessutom Skåne med intervallet av vinter-OS-arrangemang, och har rent allmänt därför vad lokalbefolkningen i Stockholm kanske skulle referera till som ett lite mer ”kontinentalt förhållningssätt till alkohol”. Kanske framför allt, om man ska vara aningen mer specifik, till alkoholens inköpsplats. Det finns, för den som eventuellt söker en fördjupning i ämnet, en tidigare bloggdokumenterad diskussion med vännen ifråga här.

Annons

Igår kväll ringde han från flygplatsen söderöver och frågade om jag ville att han skulle köpa med sig en flaska vin. Jag undrade var han hade tänkt göra det klockan 20.30 en fredag. Han svarade sorglöst ”jag står i taxfreen, de har vin här”. Jag påpekade att jag var hyggligt övertygad om att de inte skulle låta honom köpa alkohol där när han skulle flyga inrikes. Varpå min vän var tyst en stund, och sedan utbrast ”åh fan. Jag tänkte inte på det. Det var ett tag sen jag köpte alkohol”. Innan han efter en aningen för lång paus tillade: ”Du vet. I en butik.”

Det tenderar att tidsförskjuta tillvaron en smula när ett besök av en barndomsvän inleds med den konversationen.

Dela (20)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar