Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Måndag

Min vän och kontorskollega N och jag skulle äta lunch idag. Och jag kommer ställa honom till svars för det. Förr eller senare.

Jag satt på kontoret med inget annat än första frukost och andra frukost och en Snickers i magen ända till strax efter klockan 13 och väntade. Och då ringde jag honom. Och då sa han att han redan hade ätit lunch och att vi aldrig hade bestämt att vi skulle äta lunch.

Annons

Det är det absolut värsta han någonsin har gjort mot mig. Och jag kommer ställa honom till svars för det. Det ska han bara ha jävligt klart för sig.

Och visst. Visst. Min fru säger att om DET är det absolut värsta min vän N har gjort mot mig så har vi nog ändå haft en rätt så himla problemfri vänskap, men det är inte det faktum att han åt lunch med någon annan som gör ont. Det är att han ljög om det. Att han fullständigt iskallt förnekade att vi ens hade bestämt att vi skulle äta lunch över huvud taget.

Det är sveket som gör ont. Och jag kommer ställa honom till svars för det.

Saken var nämligen den att jag messade honom strax efter andra frukost och skrev ”lunch?”. Och då svarade han: ”Får se. Har möte. Får bli sen lunch i så fall.” Och då svarade jag: ”Vid 13-tiden?”.

Och då svarade inte han. Och då har man fan bestämt.

Alla vet fan det.

Så vid 13.10 ringde jag honom och undrade var han var. Och då hade han redan ätit lunch.

Sveket, fattar ni? Det iskalla jävla sveket.

Och sedan kom han insläntrande till kontoret vid klockan 14. Som om ingenting ens hade hänt. Fattar ni? Och då hade jag förstås planerat att jag skulle ställa honom till svars men tyvärr hade jag redan varit och hämtat lunch då. Och restaurangen mittemot vårt kontor har en grej på menyn som heter ”Vasalåda”. Det är tre sorters korv och potatismos och bacon och sås. Och de säger inte ”take away” på den där restaurangen, de säger ”i låda”. Så när de skriker ut beställningen till köket så lägger de till ”-låda” på slutet om man ska den med sig. Så när de skrek min beställning så skrek de ”en Vasalådalåda!”.

Och det är sås och bacon och potatismos och tre sorters korv.

Och det går fan inte att vara arg när man äter Vasalådalåda och den är det. Alla vet fan det. Så jag kunde inte ställa min vän N till svars innan jag hade ätit upp Vasalådalådan.

Och när jag hade ätit upp Vasalådalådan och skulle ställa min vän N till svars så gav han mig en chokladboll stor som ett äpple. Och det går fan inte att vara arg då.

Och när jag hade ätit upp chokladbollsäpplet och skulle ställa min vän N till svars så hade han gått hem.

Men förr eller senare kommer jag ställa honom till svars.

Förr eller senare.

Dela (73)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar