Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Medan jag sov

 |  Publicerad 2014-07-13 11:25  |  Lästid: 2 minuter

Jo, hej. Jag har varit på min vän R:s svensexa i Helsingborg. Det var förstås på alla sätt trevligt och gemytligt. Jag ska inte säga att min dialekt förändras drastiskt när jag är här, men vi kom hem ganska sent inatt så jag är ganska trött idag och jag har trots allt varit två dygn i Skåne så när jag ringde min fru imorse la hon på luren efter tjugo sekunder och ringde upp mig igen som videosamtal för att hon skulle kunna se vad jag sa.

En annan grej som tydligen har hänt, enligt ett mejl från en norsk läsare igår kväll, är att någon etiskt innovativ individ har lagt upp en profil på den norska dejtingsajten ”Tinder” under namnet ”Niklas” och snott en bild på mig.

Jag vill bara påpeka här och nu direkt att jag inte är arg över bildstölden. Jag är inte ens upprörd över att någon utger sig för att vara jag. Stjäl min identitet, för all del. Ta med den utomlands och låt den skaffa dreadlocks och hitta sig själv och vara uppe jättesent på nätterna och äta hur mycket rabarberpaj den vill och kanske börja arbeta på en liten restaurang eller som dykinstruktör eller vad dess lilla hjärta nu åtrår. Jag är inte känslig. Om du behöver min bild till din dejtingprofil så bara ta den. Jag tar inte illa upp.

Men när du skriver att du är T-R-E-T-T-I-O-N-I-O JÄVLA ÅR GAMMAL DÅ TAR JAG FAKTISKT LITE JÄVLA ILLA UPP, NIKLAS!!!

 

IMG_1176

Min fru, som jag ringde till för att få stöd i denna svåra stund, svarade kort och gott: ”Jaja. Men du ser ju okej ut för att vara 39 ändå.”

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-07-13 11:26