Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Men inte för att jag tar illa upp

 |  Publicerad 2015-02-10 14:48  |  Lästid: < 1 minut

Så vi hade gäster. De hade barn med sig. Alla vuxna var överens om att vara tydliga mot samtliga barn med att ingen fick lämna bordet förrän alla vid bordet hade ätit upp. Det var tydligen otroligt viktigt, att alla barnen fick lära sig det, att det handlar om artighet och respekt mot varandra. Att man sitter kvar vid bordet tills alla vid bordet har ätit upp.

”Utom Fredrik”.

Det är inte så att jag är känslig. Jag hyser en viss självinsikt. Jag vet att jag äter ganska långsamt och ganska mycket och gärna ganska länge. Jag förstår mycket väl vad den kombinationen skulle innebära om man tvingade alla barn att sitta kvar vid bordet tills jag var färdig varje gång. Så det är okej. Man sitter kvar tills alla har ätit upp. Utom Fredrik.

Ni hade kunnat nöja er där.

Ni hade inte behövt säga till barnen att ”allt annat hade stridit mot barnkonventionen”.

Och OM ni nu skulle berömma mig för hur snabbt jag kastade mig fram och lyckades fånga baguettebitarna i luften när de minsta barnen försökte slänga dem på golvet så hade ni kunnat säga något snällt. Ni hade till exempel kunnat kalla mig ”ninja”.

Eller inget alls.

Inget alls hade varit bättre än ”Fredrik är en hoppfull labradors värsta fiende”.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar