Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Men jag tar inte illa upp

 |  Publicerad 2013-12-12 11:03  |  Lästid: 2 minuter

Min vän och kontorskollega N har ända sedan vi började dela kontor haft ett mycket subtilt sätt att påpeka för mig att jag pratar för mycket. När mina morgonanekdoter börjat dra ut mer än skäligt på tiden har han helt enkelt, istället för att avbryta mig mitt i en mening, lugnt och sansat sträckt sig efter sina hörlurar och placerat dem noggrant över öronen och börjat skriva saker på sin dator medan jag fortfarande pratar.

Jag upplever att det har varit ett fungerande system för oss båda.

Jag har inte tagit illa upp.

Och jag vet väl egentligen inte riktigt om mina anekdoter har varit mer utdragna eller mindre intressanta den senaste tiden. Det är svårt för mig att avgöra.

Men igår medan jag berättade om en grej som hände på min sons förskola och mina känslor kring det la jag hur som helst märke till att min vän N satte på sig ett par nyinköpta hörlurar. Gula. Och idag när jag kom till kontoret var han inte här, och kontorsgrannarna förde ett väldigt oväsen, så jag sträckte mig över skrivbordet och tänkte att jag skulle låna min vän N:s hörlurar.

IMG_0298

De har, som ni ser, ingen sladd. Så jag letade rätt länge efter någon form av bluetoothknapp eller så, eftersom jag antog att de var trådlösa. Sedan letade jag rätt länge efter någon form av sladdkontakt eftersom jag antog att min vän N kanske hade antagit att jag skulle försöka använda hans hörlurar utan hans tillåtelse och därför tagit loss sladden och gömt den innan han lämnade kontoret. Och till slut kapitulerade jag och sms:ade min vän N och frågade hur man gjorde för att få hans gula hörlurar att fungera.

Han svarade: ”Det är inte hörlurar. Det är hörselskydd.”

Men jag tar inte illa upp.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-12-12 11:10