Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Menande för livet

Min familj och jag var på bio idag. Hela familjen. Med barn och kusiner och allting. Och nu är det lite dålig stämning.

Inte på grund av filmen alltså, det ska väl sägas nu direkt kanske. Filmen var på alla sätt trevlig. Men vår son satt och sov i knät på min fru under sista halvan av den, och vid ett tillfälle så sträckte sig min fru över vår sons kusin som satt emellan oss och räckte mig en flaska Fanta och nickade menande åt mig. Så då drack jag upp den.

Annons

Och sen visade det sig att det tydligen inte var det som menades med den menande blicken. Det som menades var att min fru bara hade den ena handen ledig eftersom vår son satt och sov på hennes andra arm, och därför ville att jag skulle ö-p-p-n-a hennes Fanta åt henne.

Så nu hävdar hon att jag faktiskt borde ha lärt mig att fatta hennes menande blickar efter tre års äktenskap.

Och jag hävdar att hon borde ha lärt sig. Punkt.

Och efter det här tippar jag väl lite löst på att det kommer uppstå ett följdbråk angående att hon faktiskt förklarade det här för mig när jag hade druckit halva flaskan. Och då drack jag upp den andra halvan ändå. Och visst, det var kanske dumt. Det var det kanske. Men jag tänker vidhålla att det, i likhet med den där filmen Double Jeopardy med Tommy Lee Jones och hon den andra, är ganska självklart att när man inser att man ändå kommer bli straffad för själva brottet så kan man lika gärna begå det ordentligt.

Och allvarligt talat liksom. Halva filmen hade gått.

Vem f-a-n har en oöppnad Fanta när halva filmen har gått!?

Ska vi diskutera vem som är ”omöjlig att ens ha i NÄRHETEN av läsk!!!” så tycker jag nog faktiskt ändå att vi ska börja där.

Dela (70)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar