Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Mer reklam

 |  Publicerad 2013-04-26 11:07  |  Lästid: 2 minuter

Ja. Jag ber om ursäkt för all den här reklamen. Men revisorn på Burger King Odenplan ska ju också få betalt, så jag släpper ju en ny bok i höst, och även om det kanske får anses vara en smula tidigt att börja tjata om den i slutet av april så hoppas jag att vi vid det här laget känner varandra tillräckligt väl för att ni ska veta att hur sent mitt tjat om saker och ting än börjar så är det alltid lite för tidigt.

Så jag kan lika gärna börja nu.

I en någotsånär inte alls speciellt kronologisk ordning är jag ombedd att först nämna att man kan förhandsbeställa boken på Adlibris från och med idag. Och om man går in på www.adlibris.com/backman så kan man beställa den signerad. Vilket alltså betyder att jag har skrivit mitt namn i den. Med bläck. Eventuellt kommer jag även rita någon form av fotspår från wors i den. Jag antar att det kanske kommer bli mer logiskt om man har läst boken. Men om man inte gillar boken så vill jag i alla fall förvarna om att andrahandsvärdet säkert sänks rätt drastiskt när folk märker att jag har kladdat i den. Men att den i så fall även fungerar jättebra som till exempel jättedåligt fungerande frisbee.

Hur som helst.

Jag tänkte mig att boken ska heta "Min mormor hälsar och säger förlåt". Omslaget är gjort av Nils Olsson, en på alla sätt sympatisk herre från Katslösa. (Det är oerhört svårt på alla sätt att inte vara sympatisk när man kommer från Katslösa.) Det ser ut så här:

Och den där texten från förlaget som ska berätta vad boken handlar om och övertyga folk om att införskaffa den primärt från någon typ av bokaffär och inte från någon typ av sjömansassocierad nedladdningstjänst ser ut så här:

En vanlig roman om annorlunda människor. Eller möjligen tvärtom.

Elsa är sju år och annorlunda. Mormor är sjuttiosju år och galen. Stå-naken-på-balkongen-och-skjuta-med-paintballgevär-på-män-som-vill-prata-om-Jesus-galen. Men hon är också Elsas bästa, och enda, vän. 
Så när Elsa strax innan mormor dör får en serie brev, där mormor ber människor hon gjort illa om ursäkt, blir det början på det största äventyret. Det leder till en trappuppgång fylld av fyllon, monster, kamphundar och helt vanliga kärringar, men också sanningen om en mormor olik alla andra. 
Min mormor hälsar och säger förlåt berättas med lika stort hjärta som komisk träffsäkerhet. Om livet, döden och en av de viktigaste mänskliga rättigheter som finns: Rätten att få vara annorlunda.

Går man in på den där Adlibris-länken som jag tjatade om ett par rader upp här så kan man läsa lite andra grejer som jag har skrivit om boken. Om ångrar, bland annat. Som är ett djur. Och som också finns med i boken. Vilket kanske blir mer logiskt om man har läst boken. Men annars, ja ni vet. Frisbeegrejen.

Det var bara det. Bloggen återgår strax till sin ordinarie brist på program. Tack för att ni lyssnade.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:21