Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Min fru. Analogiförstöraren.

Jag: Alltså, när man tänker på det så är det här med att få barn väldigt mycket som när ett fotbollslag går upp i Allsvenskan.

(Tystnad)

Jag: Du vet. Det är som de säger: Andra året är alltid svårast.

(Tystnad)

Annons

Jag: Första året klarar man ju mycket på ren entusiasm liksom.

(Tystnad)

Jag: Det är ju precis som när man får barn. Publikstödet är ju mycket större när man är nykomlingar. Folk är inte så kritiska. Alla bara vill att man ska lyckas. Att man ska vara lite Åshöjden typ.

(Tystnad)

Jag: Åshöjden är ett fotbollslag i en bok. Som gick rakt igenom alla divisionerna. Man brukar säga det om nykomlingar som går rakt upp i toppen av en serie, att de ”gör en Åshöjden”.

(Tystnad)

Jag: Fast Åshöjden missade visserligen kvalet till Allsvenskan i sista boken. Så det är ju på sätt och vis en kass liknelse…

(Tystnad)

Jag: Men du fattar ju ändå: Andra året är svårast. För då vet man hur motståndet ser ut. Man är inte så naiv längre. Och omgivningen har högre förväntningar på ens prestation. Första året tyckte ju alla bara att det var ”charmigt” att allt var lite provisoriskt, men nu finns det helt andra krav på att man ska ha ekonomin i ordning och att det finns tillräckligt med sittplatser och toaletter på hemmaarenan. Och det finns plötsligt en massa andra nykomlingar i serien att gulla med istället, så själv kommer man inte undan med misslyckanden längre. Förstår du hur jag menar?

(Tystnad)

Jag: Nu när jag tänker på det så borde man kanske säga att ”andra BARNET är alltid svårast”. Det är kanske så det kommer bli?

Min fru: (Gör en gest till servitören att komma med notan)

Jag: Lyssnar du på vad jag säger över huvud taget?

Min fru: (Rycker på axlarna) Mmm. Jättefint älskling. Så: Vid vilket år ungefär brukar styrelsen i det där fotbollslaget sparka tränaren?

Dela (66)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar