Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Min fru recenserar min vän N:s och min vänskap

 |  Publicerad 2012-01-05 18:05  |  Lästid: < 1 minut

Jag: (Visar min nya klocka) Fatta att N gav mig den här i julklapp?

Min fru: Mmm.

Jag: Han har byggt den själv.

Min fru: Okej.

Jag: Hör du vad jag säger eller? Han gav mig en klocka. Som han har byggt själv!

Min fru: Jag hör jag hör jag hör. Jättefint älskling.

Jag: Men fattar du inte? Det enda jag köpte i julklapp till honom var en liten träskylt som det står ”Carpe Diem” på. Som en skämtpresent! Och så kommer han och ger mig en KLOCKA! Som han har byggt SJÄLV! Fattar du???

(Tystnad)

Jag: Jag kanske borde köpa något mer till honom.

(Tystnad)

Jag: Tycker du att jag borde köpa något mer?

(Tystnad)

Jag: Du tycker att jag borde köpa något mer, eller hur?

(Tystnad)

Jag: Jag borde köpa något mer.

(Längre tystnad)

Jag: Det är så svårt bara, fattar du hur jag menar? Hur toppar man en klocka som han har byggt själv liksom? En flaska whisky blir ju helt opersonligt nu, och vad köper man då? Blommor, liksom? Nåt slags smycke? Att ge honom en klocka tillbaka nu känns ju bara…du vet…fantasilöst…

(Min frus telefon ringer. Hon svarar.)

Min fru: Hallå?

(Tystnad)

Min fru: Åh, hej! Nejnejnej, inte alls. Min man står här och ber mig om relationstips bara. Han och hans kontorskollega har tagit sitt förhållande till nästa nivå, kan man säga.

(Jag tittar på min fru. Min fru tittar på mig.)

Min fru: (Slår ut med armarna) Vad? Berättade jag det fel?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-01-05 18:11