Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Min fru skickar subtila meddelanden till grannarna

Ni vet hur det är. Soppåsen står i hallen. Den börjar lukta en aning. Men man vill inte gå till soprummet mitt i matchen. Så man sätter ut den i trapphuset så länge, och tänker att man tar den om en liten stund. När matchen är slut. Och efter matchen ska man träffa några polare i stan. Och så blir man lite stressad, och precis på väg ut genom dörren till taxin så ser man soppåsen och tänker ”fan! Aja, jag tar den när jag kommer hem ikväll”. Och sen blir det det lite senare än man hade tänkt sig, och man är kanske lite berusad när man kommer hem. Eller så är man lite trött. Eller så har man sällskap.

Annons

Och så blir soppåsen stående där den står över natten.

Ni vet hur det är.

Eller, ja. Det är i alla fall så jag antar att det är. Det är nämligen så jag, av högst empirisk erfarenhet i form av omfattande självstudier under min egen 18-25-årsålder (innan jag träffade min fru och introducerades för konceptet ”gå direkt till soprum, passera inte gå, inkassera inte 400”), antar att det gick till när min ensamboende granne satte ut den här soppåsen i trapphuset någon gång igår förmiddag.

Det luktar förstås, så här ett halvt dygn eller så senare, inte direkt vad vetenskapsmännen skulle referera till som ”choklad” i trapphuset nu. Och det är förstås heller inte första gången detta händer. Och det här är förstås heller inte den enda grannen i huset som har denna form av källsorteringssystem.

Och min fru är, om man säger, inte alldeles odelat positiv till den här sortens doftsymfonier när hon slår upp dörren varje söndag morgon.

Något måste alltså göras, har hon beslutat. Och eftersom hon nu inte, som hon gör med mig, kan hota grannarna med skilsmässa om de inte skärper sig, har hon fått använda sig av andra metoder för att få fram sitt budskap.

Ett tag förmådde hon till exempel mig att samla ihop och ta med alla dessa olika grannars sopor varje gång vi gick ut med våra, eftersom hon tänkte att de då skulle ”fatta piken” när de öppnade dörren och upptäckte att deras påsar var borta.

De fattade förstås inte piken.

Så idag beslutade sig min fru för att byta strategi, och istället förtydliga för just den här grannen exakt HUR länge hon känner att den där påsen har stått i vår trappa nu.

Vi måste prata om den där natten vi hade ihop.

Dela (115)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar