Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Min kompetens som förälder. På en skala från 1 till 10.

 |  Publicerad 2014-05-07 21:44  |  Lästid: 2 minuter

I badrum.

Två barn i fyraårsåldern: (Står på golvet insvepta i handdukar och droppar vatten över hela golvet) Vi hitta inte dinosaurikern!

Jag: Va?

Två barn i fyraårsåldern: (Pekar på badkaret, som är fyllt med så mycket badskum att nattklubbsägare på Cypern skulle tycka att det var dags att lugna ner sig lite) Vi tappa dinosaurikern!

Jag: Ni har tappat plastdinosaurien? I badet?

Två barn i fyraårsåldern: JAA! Du måste RÄDDA han!

Jag: Den kommer fram när vi har släppt ut vattnet.

Två barn i fyraårsåldern: NÄÄÄJ! Då DÖÖÖR han!

Jag: Vad snackar ni om?

Två barn i fyraårsåldern: (Börjar gråta. På allvar.) HAN DÖÖÖR!!! LÅT INTE HAN DÖÖÖ!

Jag: Men lugna ner er nu. Dinosaurier är asbra på att simma.

Två barn i fyraårsåldern: (Hysteriskt) Näää! Inte HAN! Han kante simma och om man inte simmar så DÖÖÖR MAN!

(Viss paus för eftertanke kring förestående simskola.)

Två barn i fyraårsåldern: HAN KOMMER D…

Jag: Men okej okej okeeej. Herregud. (Sticker ner händerna i badet och letar efter proppen så att jag kan släppa ut vattnet. Får inte loss den eftersom nån jävla gummihäst och en Transformers har fastnat i den där lilla himla kedjan. Börjar istället rota runt på botten bland plastfiskar och Superlokshelvetet från Chuggington efter dinosaurien.)

Två barn i fyraårsåldern: RÄDDA DINOSAURIKERN DÅ! HAN DÖÖÖR!

Jag: (Rotar runt på botten av badkaret)

Två barn i fyraårsåldern: NU DÖR HAN!

Jag: (Rotar runt en aning mer desperat på botten av badkaret och sliter i kedjan till proppen med frenesin av en förälder som fan inte tänker bli ansvarig för ett barndomstrauma TILL för min sons förbaskade kompisar) 

Två barn i fyraårsåldern: (Slutar gråta. Övergår till något slags chockat avvaktande observerande tillstånd, lite som förbipasserande vid en hage en solig sommardag där en ko precis exploderat kanske skulle se ut.)

Jag: (Lyckas få loss proppen. Vattnet börjar sippra ut. Skummet ligger dock kvar som ett evigt expanderande transparent bollhav upp längs hela badrumsväggarna.)

Två barn i fyraårsåldern: (Står vid badkarskanten nu. Kikar fascinerat över kanten.)

Jag: (Ligger lutad dubbelvikt över kanten med händerna nere i badkaret och skum tätt som spackel upp till armbågarna)

Två barn i fyraårsåldern: (Börjar le oroväckande)

Jag: (Tittar på barnen)

Två barn i fyraårsåldern: (Tittar på mig)

Jag: (Möjligen onödigt hotfullt) Finns det bajs på botten av det här badkaret? Svara mig genast. Om det finns bajs på botten av det här badkaret är det fan bäst för er att ni springer nu, det säger jag nu med en gång.

Två barn i fyraårsåldern: (Stirrar chockat på mig)

Min son kompis mamma: (Står i dörröppningen. Stirrar på mig.)

Jag: Jag tänker inte ens LÅTSAS som att det inte är en JÄVLIGT RIMLIG FRÅGA!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-05-07 21:44