Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Min vän E betygsätter min känsla för inredning under tiden innan jag träffade min fru

Jag träffade min fru våren 2007. Jag hade precis flyttat till Stockholm och bodde i andrahand. Möblerat. Mina barndomsvänner i Skåne brukar konstatera att det var tur för mig, för om min fru hade fått komma hem till lägenheten jag hade när jag bodde i Helsingborg så hade jag tydligen haft ”en snöbolls chans i Helvetet att få henne att ens stiga över tröskeln”.

Annons

De har, så att säga, inte så värst höga tankar om varken mitt sinne för ordning (det fanns en period i Helsingborgslägenheten när ett enda obetänksamt kliv på valfri plats i köket eller vardagsrummet kunde sätta igång ett pantflasksdomino som inte slutade förrän i badkaret) eller mitt sinne för inredning.

Speciellt min vän E, som jag har känt i 15 år eller så, roade sig under flera år av mina 20-någonting med leken ”Kan jag få Fredrik att köpa den här?”.

Häromdagen var E och jag av en händelse i en sån där liten märklig pryttelbutik där ingenting kostar med än 100 kronor i en källarlokal här i Stockholm. Det visade sig då att han inte alls gett upp den där leken. Han har bara omformat den till ”Hade jag kunnat få dig att köpa den här innan du träffade din fru?”

Här är några slumpvis utvalda objekt. Med E:s uppskattning av de procentuella chanserna att han hade kunnat få mig att ta hem dem i tron att de skulle få mig att framstå som ”en skön kille med känsla för smak och stil”.

Hur stor chans tror E att det är att han hade kunnat få mig att köpa den? 85%.

E:s kommentar: ”Kommer du ihåg de där samurajstatyerna i porslin som jag fick dig att köpa när du flyttade till Lund? De kostade 349 spänn styck, jag sa att du behövde minst fem. Du hade dem i fönsterkarmen i flera år. Hahahahahahahaha!”

Hur stor chans tror E att det är att han hade kunnat få mig att köpa den? 70%

E:s kommentar: ”Alltså, å ena sidan är det ett gäng elefanter som står på rad. Till och med du hade nog tyckt att det var rätt ocoolt. Men samtidigt…kommer du ihåg efter att jag fick dig att köpa samurajstatyerna? När du fick för dig att du skulle inreda med ”asiatisk stil”? Kommer du ihåg bambupersiennen Fredrik? Och bonsaiträdet?”

Hur stor chans tror E att det är att han hade kunnat få mig att köpa den? 50%

E:s kommentar: ”Din mun säger ”nej”, Fredrik. Men dina ögon säger ‘bonsaiträd. Ett fucking BONSAITRÄD!’.”

Hur stor chans tror E att det är att han hade kunnat få mig att köpa den? 100%

E:s kommentar: ”Jag hade bara sagt till dig att brudar gillar sånt här. Du hade haft en i varje rum.”

Dela (10)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar