Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Min vän E ger sin syn på familjebildning

Min vän E och jag promenerar på Södermalm i Stockholm. Jag skjuter barnvagnen med min son i framför mig. Framför oss går en reklamutdelare runt och delar ut gratis kondomer. Han vänder sig mot E, flinar nöjt, ser ut som om han tänker ge E ”the wink and the gun”, och trycker sedan glatt en hel näve kondomer i handen på honom. Sedan får kondomutdelaren syn på mig. Betraktar mig tankfullt. Tittar på barnvagnen. Skakar kort på huvudet, ler skamset, och vänder sig om och går därifrån.

Annons

Min vän E: Det där var ju en jävla märklig kundprioritering.

Jag: Va? Hur så?

Min vän E: Han borde ju ha gett kondomerna till dig istället för mig. Det är ju du som vet konsekvenserna av att inte använda dem!

Jag: (Rycker på axlarna) Visserligen. Men om du vill sälja tjuvlarm går du väl inte till personen som precis har fått inbrott. Du går väl till hans granne?

(Tystnad)

Min vän E: (Tittar på barnvagnen. Tittar på kondomhögen i sin hand. Trycker sedan ner allihop omsorgsfullt i jeansfickan.) Bra poäng!

Dela (25)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar