Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Min vän N och den verkliga nyheten

Telefonsamtal med min vän N, som (som den uppmärksamme läsaren möjligen lagt märke till) varit bortrest en förbannad massa den senaste tiden.

Jag: Så du är hemma nu i alla fall?

Min vän N: Ja.

Jag: Kommer du in till kontoret imorgon då?

Annons

Min vän N: Det får vi se. Det beror på hur dagens aktiviteter fortlöper, kan man säga.

Jag: Vad gör du idag då?

Min vän N: Ja, eftersom jag inte har uppdaterat mig på svenska nyheter på typ tio dagar så tänker jag börja med att läsa tidningarna.

Jag: Okej.

(Tystnad. Ljudet av vad jag förmodar är N:s fingrar som knattrar närmast osannolikt mjukt på sitt tangentbord. Antingen det, eller så har han gjort det där gamla tricket när han lägger toalettpapper i toaletten för att personen han pratar i telefon med inte ska höra att han kissar, och sen när det blir lite, lite blött så hör man det liksom ändå. Men, ja ni vet. Jag tror att det är ett väldigt mjukt knattrande på tangentbord. Min vän N har faktiskt överraskande mjuka händer.)

Min vän N: (Knattrande upphör abrubt) ÅH fan!?

Jag: Vad?

Min vän N: (Med rösten fylld av uppriktig chock) Han har SAGT UPP SIG alltså!?

Jag: Vem? Juholt? Vad säger du? Har Juholt avgått???

Min vän N: Va? Nej!

Jag: Vem pratar du om då?

Min vän N: Ica-Jerry!

(Tystnad)

Jag: Det är som de säger. Den viktigaste egenskapen för den moderna journalisten är att kunna filtrera bruset och snappa upp det som verkligen är viktigt…

Dela (13)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar