Hoppa till innehåll

Min vän N och det svenska skolsystemet

Min vän N: (Tittar på min ett och halvt år gamla son lite som om han förväntar sig att han själv ska svara på frågan) Jaha. Roligt på förskolan då? Jag: Det verkar som att han tycker det. Han vill inte gå därifrån när jag hämtar honom i alla fall. Har lärt sig massa grejer … Continued

Min vän N: (Tittar på min ett och halvt år gamla son lite som om han förväntar sig att han själv ska svara på frågan) Jaha. Roligt på förskolan då?

Jag: Det verkar som att han tycker det. Han vill inte gå därifrån när jag hämtar honom i alla fall. Har lärt sig massa grejer också.

Min vän N: (Ser misstänksam ut) ”Lärt sig”?

Jag: Jamen du vet, blir ju så när man skickar in ungar i en ny miljö. Helt plötsligt kommer han hem och käkar själv och har börjat rita och såna grejer. De snappar nytt skit och levlar upp liksom.

Min vän N: (Nickar förstående) Ah. Gainar experience points så att säga.

Jag: Typ. När han ska sova hemma så är det ju fan WWF Deathmatch i hela lägenheten i en timme först. På förskolan slocknar han fan på kommando.

Min vän N: Vadå? Bara för att fröknarna säger till honom?

Jag: ”Förskolelärarna”. Men ja.

(Eftertänksam tystnad.)

Min vän N: Så det är i princip som att lämna ungen till Cesar Millan?

Jag: Hjälper det dig att ha den här diskussionen om du får sätta ett ansikte på förskolepersonalen?

Min vän N: Ja!

Jag: I så fall är det EXAKT som att lämna ungen till Cesar Millan.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.