Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Mitt föräldraskap. I sammanfattning.

Gå och hämta din pyjamas nu gubben, så ska vi gå och lägga oss. Jo. Va? För att pappa säger det! Jaha, men när pappor säger saker så gör barn de sakerna. Det är liksom lagen. Spring nu. Pappa tar tiden. Va? Men för helvete. ”Lagen” är att man måste göra något. Vadå varför? För att annars kommer vargen. Om man inte gör som ens pappa säger så kommer vargen. Så är lagen. Det vet alla. Spring och hämta din pyjamas nu. Jo! För att pappa säger det! Kom igen nu. Vafan, spring och hämta pyjamasen nu bara. Snälla? Är det verkligen för mycket begärt? Jag gav dig för fan LIV unge! Spring nu! Men herregud. Vill du ha en kaka? Du får en av pappas kakor om du hämtar pyjamasen. Inte? Okej, men pappa tar tiden då! Det blir väl roligt? Spring det snabbaste du kan och hämta pyjamasen så tar pappa tiden! Va? Ja, med klockan, ja. Pappa tar tiden med klockan. Mmm. Det här är pappas klocka ja. Svart, ja. Pappas klocka är svart. Va? Är pappas klocka borta? Vad snackar du om? Vad sa du? Sa du precis ”åtta”? Det är ju helt sjukt. Klockan är ju för fan åtta. Hur visste du det? Åtta, ja, klockan är åtta! Vad duktig du är! Var är din mamma? ÄLSKLING!? ÄLSKLING VISSTE DU ATT HAN KAN KLOCKAN? Det här är ju helt sjukt, gubben. Du är för fan bara tre år gammal. Du måste typ vara ett geni. Vilken siffra är det här då, gubben? Nej. Nej, herregud, det är en femma. Men skit i det. Vad är klockan nu? Åtta ja! ÄLSKLING HAN KAN KLOCKAN HÖR DU VAD JAG SÄGER ELLER? Va? Vad sa du gubben? Vill du titta på klockan? Klart att du får. Här, ska vi sätta den på din arm? Mmm, där kan man trycka ja. Då får man upp ett tidtagarur där. Det är som en klocka som tar tiden. Mmm. ”Det gör väl alla klockor” tänker du, eller hur? Mmm, men det är fel serru, för alla andra klockor visar tiden serru. Men den här funktionen tar tiden. Eller, ja, du vet. Mäter den. Eller vad fan man säger. Skit i det nu! Men du kan klockan alltså. Det är ju helt sjukt. Är det jag som har lärt dig det? Det känns lite som att det är jag som har lärt dig det. Du fick faktiskt leka med min klocka asofta när du var nyfödd och jag inte pallade gå och leta efter din napp. Kommer du ihåg det? När du lekte med pappas klocka? Det var då du lärde dig va? Mmm. Pappas klocka, ja. Lek med den du. Det är bergis asbra för den pedagogiska utvecklingen. Oj, nu satte du igång tidtagaruret där! Helt själv! Vad duktig du är gubben, pappas lilla Einstein! Va? Vill du ta tiden på något? Självklart! Vad vill du ta tiden på? Okej! Pappa springer och hämtar den då så tar du tiden!

Annons

Vad fan. Var är den jäveln nu då? Den var ju här! ÄLSKLING VAR FAN ÄR HANS PYJAMAS NU DÅ? Va? Åh, hej älskling. Jag såg dig inte där. Nänänä, jag letar efter hans pyjamas bara. Det är bråttom. Han tar tiden!

Vänta nu.

Dela (119)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar