Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

My true north

 |  Publicerad 2014-10-10 10:43  |  Lästid: 2 minuter

Jo, hej. Det är jag igen.

Jag tänkte bara säga att om någon av er händelsevis bor i Kiruna (eller för all del på pendlingsavstånd, jag har förstått av människor som bor i Kiruna att ”pendlingsavstånd” i den delen av landet kan vara runt 60-70 mil eller så, enkel resa) så ska jag dit nu på onsdag 15 oktober (jag skrev tisdag förut, men det var tydligen fel, för den 15:e är på onsdag och det är då jag är där, tydligen) för att vara med på Kiruna bokfestival (Scandic Hotell, börjar 18.30). Jag vet inte exakt vad jag ska göra, men det blir någon form av frågor (från andra människor) och någon form av svar (från mig) på någon form av scen (eller åtminstone upphöjning, eller i alla fall en stol tror jag). Jag ritar ponnys om man vill. Eller så kan vi prata om Nascar eller Zlatans häl eller San Francisco Giants chanser att slå St Louis Cardinals i Major League-slutspelet. Jag kommer förmodligen gå runt och fråga folk sjukt mycket störiga detaljfrågor angående det här med att ni ska flytta hela stan också. Det blir trevligt. Kom gärna.

Och jo, om någon av er nu händelsevis bor i Kiruna får ni förresten gärna inkomma med någon form av väderleksrapport för de närmaste dagarna och instruera en aning i hur man förväntas vara klädd. Jag växte upp i Skåne och det längsta norrut jag har varit i Sverige någonsin var när jag åt hamburgare i Ytterån utanför Östersund för några år sedan (man kan läsa om det här, om man skulle råka ha för mycket fritid) och såvitt jag förstår av Google Maps har jag i runda slängar halva Sverige kvar då innan jag är i närheten av Kiruna.

Kan jag ha sneakers? Behöver jag en extra varm keps?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-10-10 11:57