Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Nähä. Nähä. Okej.

 |  Publicerad 2014-02-14 21:48  |  Lästid: 2 minuter

Okej. Visst.

Det är möjligt att jag kom in lite sent i diskussionen, för jag hade varit på toaletten och sen var jag i köket och kollade lite och när jag kom tillbaka till bordet så snappade jag bara upp detaljer här och där, och det är absolut mycket möjligt att jag behöver lära mig det där med att ”lyssna” istället för att avbryta alla och kasta mig in med jättebestämda argument i allting när jag inte har en aning om vad folk pratade om från början. Speciellt när vi är bortbjudna på middag och vi inte känner alla andra gäster så värst jättebra. Absolut.

Men hur som helst.

Jag tyckte mig uppfatta att någon vid bordet sa något om den där nyheten som har cirkulerat ett tag om att världens 85 rikaste människor nu äger lika mycket pengar som världens 3,5 miljarder fattigaste. Och så sa någon ”det är fan helt sjukt” och så sa någon annan något om ”orättvis fördelning av jordens resurser”.

Och då tyckte jag att det var ett bra tillfälle att berätta om en dokumentär som jag såg om världens lyxigaste lägenheter, och hur den stora grejen de senaste åren har varit att ha garage i lägenheten. Alltså en svinstor hiss som kör ens sportbil hela vägen upp till bostaden på typ tjugonde våningen och parkerar den precis utanför vardagsrummet.

Och så sa jag ”om inte människorna som bor där har sex månader gamla döttrar som fan är tvärt jävla omöjliga att natta på kvällarna men som a-l-l-t-i-d somnar på fem s-e-k-u-n-d-e-r om man sätter henne i en bil, DÅ kan vi snacka om  orättvis fördelning av jordens resurser”.

Jag var tydlig med att det var ett exempel.

Jag sa inte att det var det bästa exemplet.

Jag sa att det var e-t-t exempel.

Jag tycker att vi ska sluta umgås med folk som tittar jättemycket på nyheter och inte har egna barn.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar