Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

När min fru och jag går på restaurang

Min fru: Skärp dig nu Fredrik. Vad skriker du för?

Jag: Du äter ju min cheesecake!

Min fru: Det vet jag väl.

Jag: Men du gör ALLTID det!

Min fru: Det vet jag väl.

Jag: Men kan du inte ge fan i det då!?

Min fru: (Som om hon pratade med ett barn) Men lilla gubben. Varje gång vi är på restaurang så beställer du cheesecake. Och varje gång så frågar du om jag också vill beställa en. Och varje gång säger jag nej. Och varje gång så äter jag sedan av din. Och om det har hänt varje gång vi har varit på restaurang de senaste fyra åren och du fortfarande blir överraskad när det händer så är det väl helt ärligt inte jag som har problemet, eller hur?

Annons

Jag: (Börjar känna mig lite förtvivlad) Men VARFÖR kan du inte bara beställa en egen då!!!???

Min fru: (Rycker obekymrat på axlarna, sätter gaffeln i den bästa delen av min cheesecake, den där krispet precis böjer sig runt kanten så att man får krisp på två sidor av geggan) Jag vill inte ha en hel. Jag vill bara ha en eller två tuggor.

Jag: Men du ljuger ju! Det är ju aldrig en eller två tuggor. Det är MINST HALVA!

Min fru: Det beror ju på hur god den är. Det vet jag ju inte innan du har beställt den.

(Tystnad)

Min fru: (Muntert) Den här var riktigt god!

Jag: (Djupt andetag) Okej. Älskling. Jag älskar dig. Du vet det. Men jag älskar cheesecake också. Och när du äter upp min cheesecake så gör du mig illa. Du sårar mig. Okej?

Min fru: (Med ett ganska oinspirerat tonfall och munnen full av cheesecake) Mmm…

Jag: (Försöker låta bli att tappa tålamodet) Så om du nu tvunget inte vill beställa en hel cheesecakeportion till dig själv, kan du då inte bara låta mig beställa två till mig istället?

Min fru: (Tuggar färdigt, tittar anklagande på mig, skakar på huvudet) Men herregud Fredrik. Nu får du ju skärpa dig och bete dig lite civiliserat. Du kan faktiskt inte dra i dig dubbla portioner cheesecake när vi är på en fin restaurang!

Jag: (Förlorar tålamodet lite) MEN JAG ÄTER JU FÖR FAN INTE ENS EN, EFTERSOM DU ALLTID ÄTER UPP HALVA!!!

(Tystnad. Min fru skakar besviket på huvudet.)

(Repetera från blogginläggets början. I all oändlighet.)

Dela (0)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar