Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Need for speed

Min vän N:s och mitt kontor har en rad förtjänster och fördelar. Och, vid sidan av dem, några små små små problem och en smula enerverande detaljer. En av de enerverande detaljerna är att man inte har någon mobiltäckning inne på kontoret. Vilket jag antar hade varit ett problem om min vän N eller jag hade varit den sortens personer som folk ringde. Ett aningen mer riktigt problem är dock att vi långa stunder varje dag tycks hamna i någon form av nätverksskugga, och därför drabbas av en internetuppkoppling så långsam att jag ibland på allvar funderar på att gå ut och köpa en riktig tidning. Var man nu gör det nuförtiden.

Annons

Men så idag, medan jag var ute på ett möte med mitt bokförlag (jag var på Burger King och köpte mellanmål, men låt oss nu inte hänga upp oss på detaljer, jag kunde mycket väl ha varit på ett möte med mitt bokförlag för jag har faktiskt varit det flera gånger det senaste året), så hände något. Eller, hände och hände. Min vän N fick en sladd. När jag kom tillbaka så satt den där bara, med ena änden i väggen och andra änden i hans dator.

”Vad är det där?” frågade jag. ”Det är assnabbt internet” sa min vän N. ”Var har du fått den ifrån?” frågade jag. ”En på IT-avdelningen gav mig den”, sa min vän N. ”Har vi en IT-avdelning?” sa jag. ”Jag har”, sa min vän N.

Och sedan berättade han att han gått till receptionen och klagat på det långsamma internetet. Och då sa de ”okej” och såg hemlighetsfulla ut. Och så gick han tillbaka till vårt kontor. Och efter en kvart dök det upp en kort man som min vän N aldrig sett förut och som talade engelska som Raj Koothrappali. Och mannen gav min vän N en sladd och sa ”fast internet”. Och sedan gick han.

Och sen blev min vän N:s internet assnabbt!

Så när jag fick höra det gick jag förstås också till receptionen. Och så sa jag till receptionisterna att jag har fan också aslångsamt internet. Och då sa de ”okej”. Men de såg inte det jävla MINSTA hemlighetsfulla ut. Och efter en kvart kom det en lång kille med utdragna vokaler och ett päron i handen till vårt kontor, tittade på min dator och sa ”nänä, det trådlösa nätverket funkar perfekt va, vi har precis installet en ny access point va, så det är inget va”. Och när jag protesterade så pekade han på min dator och sa ”nänä, det funkar perfekt, i så fall är det din burk som är problemet va”. Och när jag pekade på min vän N:s sladd och sa att jag också ville ha en sån sladd så sa den långa killen ”nänä, såna har vi inte va, vi kör inte med sladdar här va”.

Och sen gick han.

Och nu sitter jag här. Och stirrar in i baksidan av min vän N:s datorskärm. Och då och då skrattar min vän N jättehögt åt något på sin dator. Och då vet jag.

Jag bara vet.

Den jäveln snor allt det bra internettet.

Dela (2)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar