Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Need to know basis

 |  Publicerad 2015-02-17 20:25  |  Lästid: < 1 minut

Visst. Jag fattar hur det framstår. Men frågan som ställdes var ”vad har du gjort idag då, Fredrik?”.

Och då svarade jag att jag har ägnat dagen åt att komma fram till två ganska fundamentala principiella ståndpunkter som inte helt omöjligtvis kommer bära djup påverkan på hela mitt sätt att kommunicera under lång tid framöver.

1. Jag tänker hädanefter när mina barn är sjuka inte referera till mina aktiviteter med dem i hemmet som att jag ”vabbar” utan som att jag är ”in charge of homeland security”.

2. För några år sedan jobbade jag under en kort period på ett stort förlagshus i Stockholm. Där hamnade jag då och då i bråk med personer som jobbade med IT. De brukade se till att hamna i mentalt överläge i dessa bråk genom att använda tekniska termer om datorer som de visste att jag inte begrep och på så vis psyka mig till dåligt självförtroende, och jag brukade då psyka dem tillbaka genom att konsekvent uttala ”IT” i ”IT-avdelning” och ”IT-person” som ”itt”, som i det engelska ordet för ”det”. Så som man skulle referera till ”it girls” och ”it couples”. Det funkade inte speciellt bra och retade oftast inte upp dem alls i närheten av så mycket som jag hade hoppats. Jag har därför efter långt övervägande under eftermiddagen idag kommit fram till att jag inte ska återuppta denna vana.

Jag vill återigen rikta allas uppmärksamhet till det faktum att frågan som ställdes var: ”Vad har du gjort idag då, Fredrik?”.

Frågan var inte ”har du gjort en massa jättejättejätteVIKTIGA saker idag då, Fredrik?”.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar