Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

No retreat. No surrender.

 |  Publicerad 2013-10-17 22:23  |  Lästid: 2 minuter

God vän: (Pekar på fyra flaskor på en pall i hallen) Vad är det där?

Jag: Det är schampo och nåt annat skit.

God vän: Nåt annat skit?

Jag: (Rycker på axlarna precis sådär som man gör när man inte alls bryr sig och allt det här inte alls spelar någon roll för ens självförtroende) Ja, det är för att jag håller på att tappa hår och sånt skit. Men skit i det nu.

God vän: Tappar du hår?

Jag: (Rycker på axlarna precis sådär som man gör) Ja. Jag fick all den där skiten av min frisör. Den ska vara skitbra, tydligen.

God vän: Och det ska fixa tillbaka håret?

Jag: Nej, alltså, så funkar inte den här skiten tydligen. Man får inte tillbaka skiten, det ser bara till att man inte tappar mer. Det är jävligt tekniskt, den här skiten. De använder sånt här i rymden, vet du!

(Tystnad)

Jag: Okej, kanske inte i rymden. Men det är jävligt dyrt i alla fall. Innehåller en massa avancerad skit.

God vän: Åh fan.

Jag: Inte så att jag bryr mig, alltså. Jag skiter väl i om jag tappar hår och sånt skit. Men, ja, du vet, man vill ju ändå försöka liksom. Om man nu ändå tappar håret vill man ju i alla fall inte gå under utan en fajt!

God vän: (Ser möjligen en smula skeptisk ut) Oookej.

Jag: (Harklar mig, pekar på mitt hårfäste) Du vet. Det är krig. Man använder de vapen som finns tillgängliga här. Det är mannen mot naturen!

(Tystnad)

God vän: (Klappar mig på axeln) Jag förstår att du försöker få det här att låta mindre tragiskt, Fredrik, men det här låter som den sämsta Discovery Channel-idén för en ”Man vs Wild”-trailer n-å-g-o-n-s-i-n.

DSC_068927
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar