Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Note to self

 |  Publicerad 2013-01-28 11:37  |  Lästid: < 1 minut

#1 Tuben med tandkräm och tuben med hudlotion ser ut att innehålla samma sak. Men gör inte det.

#2 Smakupplevelsen av hudlotion skiljer sig i allt väsentligt från smakupplevelsen av tandkräm.

#3 Att 2,5-åringen ifråga spottar och fräser och protesterar även när du borstar hans tänder med helt vanlig tandkräm alla andra morgnar, och att du därför inte förstod att du tagit fel tub idag förrän efter aningen längre borstningsinsats än vad som kanske eventuellt kan anses vara helt acceptabelt enligt barnkonventionen, kommer inte anses som en legitim ursäkt när andra vuxna familjemedlemmar ifrågasätter hur det här gick till.

#4 Återuppbyggandet av förtroendekapitalet med 2,5-åringen ifråga kommer, enligt en spontan uppskattning nu under förmiddagen, ta någonstans mellan tiden det tog att få honom att lita på dig igen efter den där gången när du råkade ge honom en pizzabit med chili på för att du trodde att det var paprika och den där gången när du råkade putta honom in i ett träd.

#5 Hans tänder är nu i alla fall enligt förpackningen mjuka, spänstiga, följsamma och har fått tolv vanliga ålderstecken märkbart reducerade. Det måste ju ändå räknas som någonting när vi räknar samman kvaliteten på insatsen i det här föräldraskapet.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-01-28 11:38