Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Nu måste vi kissa i båten

Publicerad 2013-11-05 21:00 | Uppdaterad 2013-11-05 21:04  | Lästid: 2 minuter |

Först läste jag att det upptäckts farliga bakterier i dricksvattnet i Helsingborg, och att det nu gått ut ett larm i alla medier om att alla boende i staden uppmanas att koka vattnet innan de dricker det för att inte bli sjuka. Och då tänkte jag en stund på min uppväxt i Helsingborg. Och så tänkte jag en stund på hur det hade varit om jag fortfarande hade bott kvar där. Och så tänkte jag en stund på hur min vardag hade påverkats om jag hade varit tvungen att koka allt mitt dricksvatten. Och så tänkte jag en stund på att om jag hade bott kvar i Helsingborg så hade jag förmodligen aldrig träffat min fru. Och så tänkte jag en stund på att då hade förmodligen ingen skickat iväg mig till den där läkaren som sa till mig att jag måste sluta dricka så mycket läsk och börja dricka mer vatten. Och så tänkte jag en stund på att då hade jag fortfarande bara druckit läsk. Och så tänkte jag en stund på att då hade inget av det här varit ett problem för ingen har någonsin skickat ut ett larm i nordvästra Skåne om att alla boende måste börja koka all sin läsk.

Och sen skulle min fru och jag åka bil tillsammans en ganska lång stund och då inledde jag resan med att berätta för henne att jag hade kommit på att om vi aldrig hade träffats så hade inte jag haft några problem.

Det är möjligt, så här en stund i efterhand, att man skulle kunna förvänta sig av någon som trots allt får betalt för att formulera sig att formuleringen i just det här fallet borde ha konstruerats en aning mer genomtänkt.

Men jag hade hur som helst en ganska lång stund på mig efter det att sitta tyst och tänka på läsk.

DSC_068927
Dela på Facebook
Tweeta