Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Ny vecka. Nya möjligheter.

 |  Publicerad 2014-01-20 11:27  |  Lästid: < 1 minut

Jag sätter på honom alla kläder. Sätter på honom hans mössa och vantar. Stiger ut genom dörren. Låser den. Låser upp den igen eftersom han hann ta av sig mössan och vantarna i hallen och glömma dem där. På de fyra sekunder som det tog oss att gå från hallen till trapphuset.

Jag sätter på honom mössan och vantarna. Vi går in i hissen. Åker ner till källaren. Åker upp igen. Hämtar mössan och vantarna på golvet i trapphuset. Eftersom han hann ta av sig och glömma dem där mellan att vi gick ut genom lägenhetsdörren och in i hissen. En transportsträcka på sextio centimeter.

Jag sätter på honom mössan och vantarna. Vi går in i hissen. Åker ner till källaren. Går ut i garaget och sätter oss i bilen. Jag spänner fast honom i bilstolen. Stänger alla dörrar. Öppnar alla dörrar. Tar loss honom ur bilstolen. Går tillbaka och hämtar mössan och vantarna som han hunnit ta av sig, tappa och glömma på golvet i garaget.

Vi sätter oss i bilen. Åker till förskolan. Går ut ur bilen. Går tillbaka till bilen. Hämtar mössa och vantar. Går in på förskolan. Jag tar av honom alla kläderna. Lämnar honom där och går tillbaka ut på gården och hämtar hans mössa och vantar. Som han tagit av sig och lämnat på en bänk. Jag går tillbaka in. Lägger hans mössa och vantar i hans låda. Skriker ”HÅLL RÄTT PÅ DINA GREJER HAR JAG SAGT TILL DIG TUSEN GÅNGER FÖR ANNARS FÅR DU SKYLLA DIG SJÄLV NÄR DU FRYSER!”. Han säger okej. Jag säger hej då.

Jag åker till kontoret. Parkerar bilen tre kvarter bort. Fryser så in i helvete hela vägen eftersom jag glömde min mössa och mina vantar på förskolan.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-01-20 11:31