Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Nytt år. Gammalt BMI.

 |  Publicerad 2015-03-22 17:43  |  Lästid: < 1 minut

God eftermiddag. Blogguppdateringstakten har varit ännu lägre än vanligt här de senaste dagarna, men jag vill som försvar ange att min familj och jag har varit upptagna med att fira persiskt nyår. Eftersom jag tycker att det är väldigt, väldigt viktigt att våra barn tidigt i livet får ta del av sin mammas födelselands kultur och traditioner. Och just nyårets kultur och traditioner tycker jag är extra viktigt eftersom det rent kulturellt innefattar exceptionellt stora mängder traditionella kakfat.

Nu säger jag givetvis inte att det BARA är kakfaten som är viktiga. Givetvis inte. Man gör en massa andra traditionella och kulturella saker på det persiska nyåret. Man hoppar till exempel över eldar. Ni kanske har sett det på tv.

Jag kan, så här i efterhand, rekommendera att man inte äter alla kakorna innan man försöker hoppa över elden eftersom det har visat sig att man lätt kan missbedöma sin egen lyftförmåga efter tillräckligt många såna där små buckliga med grädde inuti som smakar som om någon friterat ett moln.

Så jag kommer behöva ett par nya skor.

Och ett större skärp.

Men ett gott nytt år har det varit, onekligen.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar