Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Nytt år. Gammalt dilemma.

 |  Publicerad 2014-01-02 11:43  |  Lästid: 2 minuter

Jag har brutit ett finger. Eller det är möjligt att det bara är stukat men det känns jävligt brutet. Och det finns asmånga avsnitt av House som börjar så här och slutar med att någon har en dödlig sjukdom. Så det kan vara en fraktur eller vad som helst. Och det gör verkligen svinont. Jag kan inte böja det och när vår fem månader gamla dotter råkade få tag i det med sin jävla gripreflex inatt så satte jag mig upp i sängen och vrålade rakt ut.

Det kan man ju känna att man skulle kunna få lite sympati för från kvinnan som har stått framför hela församlingen och lovat att älska en i nöd och lust, det kan man ju. Men icke. För nu råkar det vara långfingret på min vänsterhand som är brutet. Eller vad det nu är. Så nu går min fru runt och säger till folk att det ”förmodligen är universums sätt att straffa Fredrik för att han är så otrevlig mot folk som snor parkeringar som Fredrik har kollat in utanför City Gross”.

Jag tänkte meddela vad detta får mig att känna inför både min fru och universum, men om hon har rätt så bryter väl universum mitt andra långfinger också då. Och då skulle jag i värsta fall bli tvungen att börja prata med folk.

Så idag när vi var och handlade försökte jag förklara att det VERKLIGA problemet här är faktiskt att jag bara kan handla hälften så mycket läsk eftersom jag inte kan få något riktigt grepp om plastpåsarna som jag ska bära i vänsterhanden. Och då började min fru prata om ”tecken” igen. Och då blev jag ganska arg och skrek att mina händer är faktiskt mina arbetsredskap och att jag faktiskt borde försäkra dem för asmycket pengar som Heidi Klum gjorde med sina ben. Och visst, det är väl möjligt att jag borde ha tagit ett djupt andetag och försökt komma på ett annat exempel än Heidi Klum. Så då försökte jag förklara att jag tror att David Beckham försäkrade sina fötter en gång också men då hade min fru redan börjat skratta så mycket att hon råkade välta en liten stapel konservburkar på en hylla. Och en av dem landade på min fot.

Och nu tror jag att jag har brutit en tå.

Universum kan fan dra åt helvete.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar