Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Okej

I förmiddags var vi i parken. Det fanns en plaskdamm där. Min son och jag stod precis bredvid dammen, han tittade på mig och jag tittade på honom, och sedan förklarade jag med extrem tydlighet att han under inga som helst omständigheter fick hoppa i dammen utan att ta av sig skorna och strumporna först. Jag förklarade, med en pedagogik som till och med en treåring inte kan finna som något annat än närmast nedlåtande överdrivet simplifierad, hur han absolut FICK hoppa i dammen om han ville men BARA om han först tog av sig skor och strumpor. Det var det ENDA han behövde göra för att få hoppa i dammen. Denna enda sak. Avlägsna skor och strumpor. Hoppa i dammen. Ha hur kul som helst. Inga problem. Han nickade. Lovade. Sprang och lekte vid gungorna. Tvärvände. Sprang och lekte på ett piratskepp. Hoppade ner. Såg ut som om han funderade på vad som kunde vara roligt att leka med härnäst. Fick syn på ett litet trähus på andra sidan dammen. Sprang genom dammen. Med skor och strumpor på.

Annons

Så.

Ikväll placerade min fru en elektrisk fläkt i fönstret i sovrummet. Sladden gick från eluttaget, passerade dörröppningen mot vardagsrummet, och löpte vidare upp i fönstret. Min fru sa till mig att vara försiktig när jag gick in i sovrummet så att jag inte snubblade över sladden och välte fläkten. Detta var ungefär två minuter sedan.

Nu är fläkten sönder.

Min fru drar orimligt stora paralleller mellan dessa båda händelser.

Dela (73)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar