Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Om man ser filosofiskt på det så är det lite som den lilla människans kamp mot systemet. Faktiskt.

 |  Publicerad 2014-10-04 22:52  |  Lästid: 2 minuter

Alltså. Vi har ett inbrottslarm i vår lägenhet. Och varje gång man slår på larmet så börjar det pipa, som om det räknar ner till en raketuppskjutning i ett hemligt underjordiskt forskningscenter i en film där folk kör Jaguar och jagar varandra på skidor med väldigt små pistoler. Och så har man typ tio sekunder på sig att ta sig ut ur lägenheten och stänga dörren innan det börjar tjuta. Och jag blir alltid jävligt stressad av det, för precis när jag har stängt ytterdörren så kommer jag alltid på att jag har glömt något. Och då måste jag öppna dörren och gå in och larma av, och hämta det jag har glömt, och sen larma på igen.

Och VARJE gång det händer så ska min fru börja hålla på om att ”det här händer VARJE gång vi ska gå någonstans varför kan du inte bara ta med dig ALLT du ska ha med dig från början?”. Och då måste jag förklara att det händer inte alls VARJE gång, det händer bara när HON är med för att hon STRESSAR mig genom att slå larmet innan jag är FÄRDIG.

Ja. Ni fattar.

Men nu råkar det alltså vara så att larmet är kopplat till hennes mobiltelefonnummer, så varje gång larmet kopplas på eller av så får hon ett sms. Och den här helgen är hon bortrest. Och jag skulle gå ut med barnen. Så jag slog på larmet och gick ut. Och sen kom jag på att jag hade glömt en grej. Så då fick jag gå in igen och larma av. Och sen fick jag skicka ett sms till min fru och skriva ”barnen råkade få igång larmet men jag hann slå av det innan det gick igång, om du undrar varför du fick två sms”.

Och sen fick jag och barnen stanna hemma i fyra timmar för att hon inte skulle tro att jag hade fejkat det.

Så vi missade bion.

Men det viktiga här är att jag INTE har problem med att erkänna att jag har fel. För det har jag faktiskt fan inte.

Jag vill bara så långt det absolut är möjligt undvika att erkänna att hon har rätt.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-10-04 22:59