Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Öppen fråga. Stängd diskussion.

Min fru är ju, som möjligen har framgått på denna plats tidigare under vinjetten ”män är från Mars, kvinnor är från Teheran”, född i Iran. Det bjuder faktiskt, i ärlighetens namn, långt färre kulturkrockar i det här hemmet än vad man kanske inledningsvis kan föreställa sig. Det är i all uppriktighet avsevärt vanligare att mitt skånska ursprung ställer till med missförstånd och konflikter bland lokalbefolkningen i Stockholmsområdet än att hennes persiska ursprung gör det. (Hon har ju till exempel aldrig försökt börja slåss med en servitör som rättade hennes uttal av ”aubergine”, eller slagit sönder en sån där röststyrd gps mot en cementstolpe i ett parkeringsgarage i Göteborg, eller…ja…någon av de andra sakerna som jag då och då eventuellt har ägnat mig åt.)

Annons

MEEEN med jämna mellanrum händer det ju ändå, att det är min fru som är konstig. Och just nu sitter hon här framför mig och äter rabarber med salt på.

Rabarber.

Med salt.

På.

Hon saltar även apelsiner. Och gurka. Jag tror att vi har pratat om det tidigare här på bloggen, men just de sakerna har jag lärt mig att leva med. Men rabarber? Det är fan inte civiliserat. Och hon hävdar bestämt att det är helt normalt. Att alla gör det.

Gör alla det?

Jag är jävligt, jävligt tveksam till att alla gör det.

Dela (89)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar