Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Over troubled water

 |  Publicerad 2013-01-26 17:54  |  Lästid: 3 minuter

Min fru och jag har varit och tittat på bilar idag. Eftersom vi behöver en ny bil. Det är tyvärr en lite komplicerad process eftersom min fru har extremt specifik smak när det gäller bilar, eftersom den enda bilen hon tydligen kan tänka sig att ha just nu är den bilen vi har just nu. Och det blir lite komplicerat rent prisjämförelsemässigt då eftersom alla nya bilar jag tittar på är ganska mycket dyrare än att inte köpa någon ny bil. Det är vad min fru kallar “själva poängen” och jag kallar “fusk”.

Idag gick hon i alla fall med på att åka och t-i-t-t-a på en bil som jag vill ha. Den är väldigt rymlig. Och svart. Och i reklamen kör de den genom en flod.

Genom. En. Flod.

De kör alltså på en väg först. Och sen bara stannar de till och tittar ut genom fönstret och bara “den där vägen på andra sidan den här floden ser ju trevlig ut!”. Och sen bara kör de.

Genom.

Floden.

Säljaren och jag pratade väldigt länge om det. Och sen tittade säljaren på min fru och frågade vad hon tyckte och då sa min fru “exakt när kommer man behöva köra genom en flod?”. Som om det är en relevant fråga. Så då sa jag som det är. Att det kommer vara sjukt bra att ha vid till exempel en zombieapokalyps. Och då sa min fru att det lät inte som ett jättebra argument, och att hon tyckte att den där bilen var alldeles för stor. Och då sa jag att den är faktiskt inte stor den är bara rymlig. Och då sa hon att den verkade alldeles för jobbig att fickparkera. Och sen sa hon att hon hade sett en annan bil som var mycket mindre rymlig och den kunde man bara köra förbi en ledig plats där man ville fickparkera, och sen läste den av platsen med en kamera, och sen tryckte man på en knapp och så fickparkerade den själv.

Och så sa hon till säljaren att hon tyckte att det verkade vara en mer praktisk funktion än flodkörarfunktionen. Och då hade inte säljaren något riktigt bra svar på det. Så då påminde jag min fru om den där gången när hon gick med i den där gruppdeal-sajten på nätet där man fick en massa rabatterbjudanden på allt möjligt skit och hon kom hem en kväll och ville gå en kurs för att ta helikoptercertifikat för att hon hade fått ett sjukt bra pris på det. Och då sa min fru att det är väl ändå en jävla skillnad på helikoptercertifikat och en dum bil. Och då sa jag att hon kan vara dum. Och då sa hon att jag kan vara dum. Och jag tror att det var ungefär då säljaren bara gick och pratade med någon annan men jag är inte säker.

Hur som helst så sa jag att det är ju bara jävligt tråkigt för min fru då när zombieapokalypsen kommer och jag kör genom floden med min bil medan hon försöker fickparkera ihjäl zombiesarna med sin. Och då ryckte min fru på axlarna och sa att det var lugnt för hon tänkte ta sin helikopter över floden, och när hon kom tillbaka efter apokalypsen när alla zombiesarna var besegrade så skulle hon till skillnad från mig inte ha fått några böter eftersom hon hade fickparkerat ordentligt på gatan vid floden.

Och då kom säljaren tillbaka och frågade om vi hade några frågor. Och då frågade jag om viktiga saker som bränsleekonomi och så. Och då lovade säljaren att bilen “trots att den är väldigt stor och bekväm ändå är väldigt ekonomisk och därför perfekt som långfärdsbil”.

Och då sa min fru att det var bra, “för om Fredrik köper den här bilen så kommer han bli tvungen att åka väldigt långt väldigt ofta”.

Och då sa säljaren “hur så?”.

Och då sa min fru “FÖR ATT DEN INTE KOMMER GÅ ATT PARKERA NÅGONSTANS!!!”

Och då gick säljaren igen.

Och nu är vi hos en annan bilfirma och tittar på en bil som fickparkerar sig själv.

Och här tänkte jag skriva att om Julius Caesar hade varit gift med min fru så hade han ta mig fan aldrig kommit över Rubicon. Men det tänker jag inte göra för då kommer ni bara “mnnååjoo det hade han ju för hans fru hade ba tagit h-e-l-i-k-o-p-t-e-r-n”.

Så ni kan dra åt helvete.

Allihop.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-01-26 17:56