Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

På inte speciellt allmän begäran alls: Frågor och svar angående mitt ringbärande.

 |  Publicerad 2014-07-31 21:42  |  Lästid: 2 minuter

När du sprang nerför trappan under vigseln, var du då helt säker på att ringarna verkligen låg i 7-Elevenpåsen på golvet bland alla bröllopsgästerna och inte någon annanstans?
Alltså. Det var väl mer en kvalificerad gissning, kan man säga. Jag hade rätt ont om tid. Jag hann tänka att det hade varit typiskt mig att lägga ringarna i en 7-Elevenpåse på min bästa väns bröllop, just eftersom det är beviset för min bästa väns osvikliga förmåga att se det bästa i människor att han gör mig till best man på sitt bröllop trots att han har känt mig i 20 år och mycket väl VET att sånt här skit händer varje gång någon ger mig ansvar. Så jag sprang på den instinkten. Jag har lärt mig genom åren att när jag tappar bort saker så är det absolut bästa sättet att hitta dem oftast att fråga mig själv: ”Var hade en komplett idiot lagt dem?”.

Så du visste inte att ringarna låg i påsen? Du sprang bara nerför trappan mitt under vigseln på vinst och förlust?
Det visade sig faktiskt i efterhand att brudgummens bror, som stod precis bredvid mig, hade sett när jag la ringarna i påsen och tänkt ”shit, det där är ingen bra idé”. Så när jag började visitera mig själv under vigseln viskade han till mig att de nog låg i påsen. Tyvärr lyssnade jag inte. Min fru säger att jag aldrig lyssnar på folk. Eller hon brukar säga något i den stilen. Vad var frågan?

Vad hade du gjort om ringarna inte låg i påsen?
Då hade jag nog fortsatt springa.

Vart då?
Ut genom dörren. Ut på parkeringen. Jag hade min bil där. Jag hade kunnat lämna den här vänskapskretsen bakom mig och börjat om någon annanstans.

Men din fru var väl på vigseln?
Hon är ung. Hon hade kommit över mig.

Till sist: Vad önskar du dig mest av allt just nu?
Att min bästa väns äktenskap håller för evigt, så att vi inte behöver riskera att allt det här upprepas. Och en glass. Om det inte är för mycket begärt så önskar jag mig en glass.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-07-31 21:46