Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

”People who do 3 hours of gardening a week actually live longer. It’s a fact.” – Joe Caputo

 |  Publicerad 2014-07-19 23:08  |  Lästid: 2 minuter

Jag ville bara göra det lite trevligt. Det är faktiskt inget brott att bara vilja göra det lite trevligt.

Så ja, jag planterade lite blommor. Det gjorde jag. Och några såna där små bonsaibuskar. Och några träd. De stora, alltså, som heter ”pine tree” och inte de där snålträden som bara heter ”tree”. För sån är jag. Jag snålar inte. Och så satte jag dit några fontäner. Och så fick jag lite feeling så jag arrangerade blommorna i ett väldigt harmoniskt mönster runt mitt Panorama Tower för att jag ville att det skulle se lite fint ut när parkbesökarna skulle upp och njuta av utsikten. För jag vill inte att det bara ska kännas som att de blir runtfösta som boskap och blåsta på pengar när de kommer hit, jag vill att det här ska vara en helhetsupplevelse. Jag vill att de ska åka hem och berätta för sina vänner att det här, det var höjdpunkten på hela deras semester. Att hit vill de åka tillbaka nästa år. Fattar ni? Jag vill inte att allt ska handla om siffror. Jag vill att det ska betyda något också. I hjärtat.

Och nä, visst, man tjänar inte mer pengar i Rollercoaster Tycoon för att man planterar blommor och träd och bygger fontäner men jag vill faktiskt att det ska vara trevligt också. Det är faktiskt inget brott att vilja göra det lite trevligt. Allt kan faktiskt inte vara glassbarer och milkshakestånd.

Men, ja.

Sen råkade alltså min fru få syn på min telefon och så frågade hon om det var det HÄR jag hade gjort i tre timmar när jag sa att jag var tvungen att svara på lite mejl, och nu ska det här tydligen sättas i proportion till att jag sa ”men vafan det är ju ändå snart höst!” när hon försökte få mig att hjälpa till med att lägga nya plattor på balkongen igår.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar