Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Projicering. Eller det där andra. Vad heter det när folk inte lyssnar på ens känslor?

 |  Publicerad 2014-05-05 22:07  |  Lästid: < 1 minut

Alldeles nyss nös jag tre gånger, och den sista gången nös jag så hårt att jag tror att hornhinnan i ögat kanske lossnade. Eller vad det nu heter. Den som sitter i ögat och inte får lossna. Den lossnade. Det är jag nästan säker på. Jag nös och så kände jag tydligt hur den liksom släppte taget om ögongloben och vek sig neråt i stora flikar. Som ett jättelitet clementinskal gjort av kardborreband.

Jag kan vara blind på ena ögat nu.

För resten av mitt liv kanske jag måste vända hela huvudet när jag ska titta i andra änden av glassfrysboxen. Jag kommer kanske inte se när någon tränger sig i kön på Systembolaget. Jag kanske kommer bli världens sämsta hammarhaj. Det är faktiskt allvarliga grejer. Jag går igenom något av en livskris här.

Och under tiden sitter min fru och skriker om att hon vaknade av att jag nös henne i ansiktet.

Som om ALLTING alltid måste handla om henne.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-05-05 22:14