Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Rävens år

 |  Publicerad 2014-01-11 22:57  |  Lästid: 1 minut

Vi var i en affär idag där det stod en uppstoppad räv i ett hörn. Jag vet visserligen inte om det brukade vara en riktig räv eller om den var konstgjord i rent prydnadssyfte men jag råkade hur som helst sitta på en stol strax bredvid den eftersom det var där det råkade stå en stol i just den affären och jag gillar min familjs shopping bäst om mitt höftparti befinner sig i nittio graders vinkel.

Det var först efter tio minuter eller så som jag insåg att den där räven var som ett Rorschachtest för småbarnsföräldrar. Jag kunde med relativt felfri precision avgöra vilka förbipasserande som hade barn och i vilken ålder det barnet var helt baserat på om föräldern ifråga började få nervösa tvångsryckningar i ena ögonlocket som gick i takt med ”What the fox say” eller om de istället började slå sig själva hårt med knogarna in i hörselgångarna samtidigt som de galenpersonmumlade ”Swiper inte stjäla. Swiper inte stjäla. Swiper inte stjäla!”.

De föräldrar som uppenbarligen hade två barn, ett i varje ålder, kände jag igen på att när de såg räven så exploderade deras huvuden.

Om du läser det här och inte har små barn barn och ändå förstår båda de popkulturella referenserna så behöver du antingen skaffa barn eller en lite mer intellektuellt stimulerande fritid.

Det är det jag försöker säga.

Dela på Facebook
Tweeta