Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Reklam

 |  Publicerad 2012-12-08 15:24  |  Lästid: 3 minuter

Hej. Det är jag igen. Men det här går fort, jag lovar. (Okej, det kommer inte gå fort, det gör det aldrig och det vet ni, men håll ut ändå är ni hyggliga så pratar vi snart om fler roliga saker som min fru har sagt och så istället, oroa er inte.)

Jo: Jag vill egentligen bara först säga att jag är väldigt, väldigt, väldigt tacksam mot varenda en av er som har köpt någon av mina böcker de senaste månaderna. Det är verkligen helt sjukt att ni låter mig jobba med det här, och försäljningen har verkligen gått långt över både förväntningar och förstånd.

Tack.

Jag menar det innerligt och uppriktigt. Jag får sitta och hitta på trams hela dagarna nu och det är en exceptionellt stor ynnest som jag aldrig hade fått chansen till om det inte var för er. Jag hoppas att ni vet att jag vet det.

Och, jo, nu har det ju fallit sig som så att en och annan av er har hört av sig de senaste veckorna och efterfrågat olika former av signaturer och ponnys och så i böckerna ifråga, och undrat om jag kan skicka ut dem direkt mot betalning till mitt bankkonto eller så. Och, alltså, jag hoppas verkligen att ni vid det här laget är medvetna om att jag inte är den som är den som när det gäller ponnys. Eller fanter. Eller kattjävlar. Eller ens raffar. I’m all about the ponnys, fanter, kattjävlar och raffar.

Saken är nu bara den att det finns utomstående krafter, vi kan bara för exemplets skull kalla dem ”Skatteverket”, som inte riktigt tycker att det här med att jag säljer böcker svart via egen postorderverksamhet känns helt och hållet juridiskt halal. Och…tja. Låt oss bara nöja oss med att konstatera att jag inte skulle klara mig speciellt bra i ett fängelse, ska vi det? Ni har sett Oz. Jag har sett Oz. Det hade gått åt helvete. Ni vet det och jag vet det.

Så: Den 19 december sitter jag på Bokia i Farsta Centrum, och skulle någon av er ha vägarna förbi då så ritar jag mer än gärna ponnys så att det sprutar ur öronen hela dagen. No questions asked.

Det går även finfint fortfarande att köpa signerade ex av båda mina böcker på BOKIA.SE, för samma pris som de osignerade. (Men det chocksänkta andrahandsvärdet för de böcker jag kladdat i tar jag, i vanlig ordning, högst marginellt ansvar för.) Jag signerade 200 ex av Ove bara häromdagen och jag har ritat en Saab i varenda en. (Återigen: Marginellt ansvar.)

Så, ja. Det var väl egentligen bara det. Att jag ville säga tack för att ni köper mina böcker. Och säga att jag är ledsen att jag inte har kunnat fixa personligt nerkladdade ex till  alla som frågat riktigt än. Nästa år kommer jag förmodligen ha lite mindre att göra och det släpps inget nytt Football Manager på flera månader då, så då kommer jag förhoppningsvis kunna åka runt lite i landet och sitta i era lokala bokbutiker och dricka julmust och rita järnet.

Så vi ses då, okej? Okej.

Tack för att ni lyssnade.

Och tack för allt det andra.

Jag är väldigt glad att ni låter mig hållas.

Kladdet på bilderna finns inuti böcker som kan köpas på Bokia.se. Om man inte vill ha kladd i böckerna går de att köpa osignerade. Om man inte vill ha mina böcker finns det andra.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar