Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Reklam

 |  Publicerad 2013-05-19 13:23  |  Lästid: 3 minuter

Jo. Hej. Det är jag igen.

Jag skriver ju böcker, emellanåt. Vi tjatar ju en del om det här, då och då. Jag ska försöka hålla mig kortfattad. Både ni och jag vet att det inte kommer gå så värst jättebra. Men gå och hämta en macka och något att dricka och kom tillbaka så ger vi det ett försök, okej? Okej. Alltså:

En man som heter Ove”, som är en bok som jag skrev förra året och som handlar rätt mycket om kött och potatis och sås och att backa med släp ordentligt, släpps i pocket 31 maj. Jag vet inte exakt vad pocketböcker kostar nuförtiden, men jag har förstått att den kommer ha det vanliga priset. Den kommer förstås gå att köpa på såväl bensinmackar som på internet och var det nu är kidsen tjackar sin litteratur nuförtiden, men Adlibris.se kommer sälja 1000 ex som jag har skrivit mitt namn och eventuellt ritat en Saab i eller så, och om man inte har något emot att en ganska tjock skåning har kladdat i ens bok så kan man köpa dem direkt därifrån det datumet. Jag lägger upp en länk härifrån när det är dags. Så ingen stress eller så. Jag ska förresten tydligen signera de där 1000 exen imorgon. Jag kommer behöva ha med mig mackor, tror jag. Det är möjligt att det inte har direkt med saken att göra men jag har varit väldigt upptagen med att tänka på det under helgen. Men 31 maj börjar de säljas, alltså. Böckerna, alltså. Inte mackorna. Signerade på Adlibris och osignerade var man vill.

”Min mormor hälsar och säger förlåt” är den bok som jag säger till människor på mitt bokförlag att jag sitter och skriver på väldigt mycket just nu när jag egentligen sitter på kontoret och äter cashewnötter och kollar på tredje säsongen av Sopranos. Men den ska i alla fall släppas i mitten av september. Den handlar om en sjuårig unge som är rätt jobbig och hennes mormor som gillar paintballgevär och har en väldigt liberal inställning till underkläder. Om man vill förhandsbeställa den signerad så kan man fortfarande göra det på Adlibris HÄR.

”Saker min son behöver veta om världen” är en bok som jag släppte samtidigt som ”En man som heter Ove” förra året. Det är möjligt att vi inte har tjatat riktigt lika mycket om den, men den flyter alltså också runt hos mer eller mindre nogräknade bokhandlare därute. Det är till skillnad från de två böcker som vi redan har tjatat om ingen roman, utan mer en sorts bok om min sons och min relation de första två åren av hans liv. Lite som att den här bloggen är en sorts blogg om…ja. Vad det nu är en sorts blogg om. Jag tror att boken i alla fall påminner rätt mycket om bloggen så om man inte gillar bloggen så är nog inte det här en bra bok att köpa om man inte behöver någonting att elda med eller palla upp iPaden på vid frukostbordet eller så. Men skulle man ändra sig så går den att köpa lite varstans. Till exempel på Adlibris här.

Mer eller mindre onödig tilläggsinformation för högst begränsad målgrupp (om man behöver hämta en macka till kan man i lugn och ro göra det nu, det här är inte direkt superviktigt): För den handfull läsare som har hört av sig och undrat om ”En man som heter Ove” kommer ut på några andra språk än svenska så är detta vad jag vet just nu: Den är släppt på norska, den kommer släppas på finska och danska i höst, den kommer ut i Holland i vår och jag t-r-o-r att den även kommer ut på engelska, tyska och italienska under 2013. Kanske franska och spanska också, jag har inte alldeles på rak arm någon större järnkoll. Utöver det vet jag att det har härjats lite om alltifrån Ungern och Tjeckien till länder som får mig att tro att någon bara har snurrat på en jordglob och blundat och pekat och vidare till länder som jag faktiskt tror att min agent bara har hittat på. Så om någon av någon anledning och helt uppriktigt mot all rimlig förmodan skulle ha en specifik fråga om språk utöver redan nämnda får ni givetvis gärna hojta till så ska jag se vad jag kan ta reda på.

Ja. Det var bara det.

Tack för att jag fick störa.

Nu: Mer macka.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar