Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Reklam

 |  Publicerad 2014-11-19 21:59  |  Lästid: 3 minuter

Jo, hej. Det är jag som vanligt. Jag ska försöka hålla det här så snabbt och smärtfritt som möjligt:

Jag gav någon gång i höstas ut en bok som heter ”Britt-Marie var här”. Man kan köpa den, om man har mycket fritid och högst tveksamma ekonomiska prioriteringar. Om man händelsevis vill köpa ett signerat ex (jag har ritat i dem också, jag ber om ursäkt för det men jag får inte rita hemma för mina barn säger att det är deras papper) så har CDON.com låtit mig kladda med bläck i några av deras böcker. De finns att köpa HÄR, om man är på det humöret.

Om man mot all rimlig förmodan även vill träffa mig så ritar jag i folks böcker lite mer live and direct efter önskemål och begäran enligt det här schemat fram till juletid:

20 november (det är imorgon, alltså, i år), Nykvarns bibliotek.  Jag kommer svara på frågor och grejer om grejer och den typen av grejer först, och efter det ritar jag ponnys och grejer. Om man vill. Alla grejer är valfria. (Nykvarn ligger enligt Google Maps inte så värst långt från Södertälje och jag hoppas att det inte finns mer än ett bibliotek.) Börjar 18.30. Mer info HÄR.

1 december, NK Bokhandel (eller ”Bobergs matsal” står det i ett mejl från mitt förlags PR-ansvarige ser jag nu, men jag tror att det ligger bredvid bokhandeln, som såvitt jag förstår ligger på NK, som är ett köpcentrum, jag kommer googla allt detta lite bättre när vi börjar närma oss), Stockholm. På just det här evenemanget kommer det även finnas riktiga författare, så här måste vi uppföra oss. Men jag ritar ponnys som vanligt. Ponnys som uppför sig. Börjar klockan 18. Biljetter säljs i bokhandeln.

14 december, Umeås nya kulturhus, Umeå. Det är invigning av ett nytt kulturhus i Umeå, har jag förstått. Om jag inte har missförstått och det i själva verket är en hejdåfest för det gamla kulturhuset. I så fall ber jag om ursäkt. Det kan även vara någon sorts intervention där alla Umeås vänner tycker att det här med antalet kulturhus helt enkelt har gått för långt. Men hur som helst: Jag är i Umeå. Jag vet inte exakt vilken tid men jag har flygbiljetter där det står att jag landar runt 12 och åker hem runt 17.30 så jag förmodar att det blir någon gång däremellan. Om någon av er är i Umeå just då och inte hittar mig kan ni mejla på Backmanland@hotmail.com. Det löser sig.

18 december, Hötorget Akademibokhandeln, Stockholm. Det här blir en slags lunchsignering mellan 11 och 14, för då är båda mina barn på förskolan och jag kommer inte ha jättemycket för mig eftersom jag inte har något jobb och alla mina vänner säger att de har det. Men jag skrotar alltså runt i affären mellan 11 och 14 så om någon har lust att svänga förbi är det bara att knacka mig på axeln. Om man nu händelsevis har ett sånt där jobb att vara på går det säkert bra att gå till butiken i förväg och köpa en bok och be den vänliga personalen vänligt att få lämna en lapp med instruktioner om hur jag ska signera (jag är rätt dålig på att ta instruktioner så det blir förmodligen något annat) så kan man säkert hämta upp den efter att jag varit där.

20 december, Center Syd Akademibokhandeln, Löddeköpinge. Här har jag ju varit varenda år sedan någon lät mig börja signera saker från första början så det är inga oklarheter egentligen, men Center Syd är alltså för den som tidigare missat det ett familjärt litet köpcentrum vackert beläget intill motorvägen mellan Malmö och Helsingborg (eller det omvända, varför någon resonlig människa nu skulle vilja köra åt det hållet). Jag börjar 13.30. Sven Melander börjar 12. Om ni bara har tid med en förstår jag att ni väljer Sven Melander, det hade jag också gjort. Men om ni stannar tills det är min tur kommer säkert Johan Zillén, som är chef i butiken, att som bonus hålla en lång monolog för hela kön om varför ni borde köpa Amanda Palmers nya bok istället för min. Det kan vara värt att stanna för.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar