Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Reklam

 |  Publicerad 2015-02-04 21:01  |  Lästid: 2 minuter
Skrmavbild 2015-02-04 kl. 21.02.10

Godkväll. Det är jag. Annars? Härligt. Jag? Jovars, tackar som frågar.

Så i alla fall.

Jag skrev en bok förra året som heter “Britt-Marie var här”. Den har alldeles nyligen släppts som storpocket (det är som en vanlig pocket, fast stor, lite som en plusmeny), vilket betyder att den kostar ungefär hälften så mycket att köpa som tidigare. Den är alltså till exempel perfekt att köpa som present till någon som man tycker ungefär hälften så mycket om som någon man verkligen tycker om.

Den finns lite varstans där man köper böcker såvitt jag har förstått, men lite mer specifikt vet jag att den har dykt upp på Pocket Shop, en och annan Akademibokhandel i Löddeköpinge och på Adlibris och Cdon på internettet.

För full transparens ska sägas nu direkt att flera personer som har läst boken säger att den handlar oproportionerligt mycket om bikarbonat, engelska fotbollslag och listor skrivna med blyertspennor. Om man inte har något principiellt emot att böcker handlar om just det så går det förstås utmärkt att läsa den ändå, men det ska också nämnas att jag av en recensent beskrevs som “en författare som tyvärr med denna bok främst har börjat ägna sig åt sentimentalt skräp”. Vilket faktiskt inte alls är sant, för jag har ägnat mig åt sentimentalt skräp i flera år, det är mitt primära kompetensområde.

Men om man inte gillar boken fungerar den som vanligt ganska bra som vapen om man kastar den ganska hårt på någon som står ganska nära.

Det var bara det.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-02-04 21:05