Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Reklam. Nu igen.

 |  Publicerad 2014-08-14 12:54  |  Lästid: 2 minuter

När jag var liten sa folk ofta till mig att ”har man inget vettigt att säga är det bättre att inte säga något alls”, men eftersom jag ytterst sällan hade tid att lyssna på vad folk sa till mig eftersom jag var upptagen med att prata själv så blev det ju som bekant lite sisådär med det. Så, ja, här är alltså lite reklam för saker jag hade tänkt göra under hösten, i någon form av kronologisk ordning:

1. Nu på söndag signerar jag böcker i Stockholm, sittandes i Adlibris bokbuss som i händelse av gudomliga makters nåd och den lokala parkeringsmyndighetens välvilja tydligen ska stå parkerad ungefär vid Drottninggatan 34 i höjd med Kulturhuset. Man kan köpa böcker på plats om man vill eller ta med sig gamla böcker om man föredrar det, jag signerar allt utom checkar och kroppsdelar. Vi börjar klockan 14.00, har jag blivit tillsagd. Om jag inte är på plats klockan 14.00 så beror det på att ninjas har tagit mig. I så fall blir jag ett eller max två Umizoomi-avsnitt försenad.

2. Sista helgen i september är jag på Bokmässan i Göteborg. Jag kommer förmodligen sitta i mitt förlags Partners in Stories monter och signera böcker under fredagen och lördagen och högst sannolikt sitta där och äta upp allt deras godis under resten av tiden.

3. Min nya bok ”Britt-Marie var här” har första försäljningsdag på Bokmässan i Göteborg, i Partners in Stories monter, och släpps sedan av mer eller mindre omdömeslösa bokhandlare i butik från 2 oktober.

4. Det kommer förhoppningsvis på något sätt gå att beställa signerade ex av ”Britt-Marie var här” på nätet från och med oktober (men exakt från vilken återförsäljare vet jag inte än), för den som händelsevis vill ha ett signerat ex utan att behöva göra sig besväret att faktiskt träffa mig personligen. Min fru säger att hon VARMT rekommenderar detta tillvägagångssätt om man inte har ett ohälsosamt stort intresse för engelsk fotboll och/eller diskussioner om varför andra världskriget orsakade en drastisk kvalitetssänkning i metalldelarna i europeiska skrivmaskiner under åren 1938-1949 i allmänhet men i synnerhet åren 1943-1946. (All bra metall användes till vapen och sånt trams, det är en jätteintressant historia om man inte som min fru håller på och avbryter med dumheter om att ”det står jättemånga människor i kö sluta genast störa kassörskan Fredrik!!!”).

5. I mitten av oktober någon gång ska jag till Kiruna Bokfestival. Jag har googlat mig till att den tycks befinna sig i Kiruna. Exakt vilken dag jag ska dit vet jag inte riktigt, men om inte staden hinner flyttas innan jag kommer fram så hör jag av mig här på bloggen en bit i förväg.

6. Den 7 november ska jag till Uppsala Stadsbibliotek. I Uppsala. Jag vet inte exakt vad jag ska göra där men jag tror att någon på mitt förlag sa att det skulle sändas i radio, så jag förmodar att jag inte ska jonglera eller göra skuggfigurer. Om jag är nykter berättar jag kanske något om mina böcker. Om jag är berusad berättar jag högst sannolikt den om två irländare i en båt.

7. Den 8 november ska jag till Köpenhamns Bokmässa. Strax till vänster om Skåne.

8. Den 20 november ska jag till Nykvarns Bibliotek. Jag vet inte var det ligger. Men det blir säkert bra.

9. Idag, 14 augusti, ska jag främst fokusera på att äta glass.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-08-14 13:18