Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Reklam och blandat

 |  Publicerad 2014-09-22 20:47  |  Lästid: 2 minuter

Jo, hej, det är jag igen.

Jag tänkte bara säga att Johan Rheborg ska sätta upp en scenföreställning baserad på ”En man som heter Ove” på Rival i Stockholm i slutet av januari. Den kommer regisseras av Emma Bucht och manuset skrivs av Marie Persson Hedenius.

Jag fick frågan tidigare idag angående om jag kunde berätta ”hur allt det här gick till” och jag antar att personen som frågade hade förväntat sig intrigen och förhandlingsnivån av ett Vita Huset-avsnitt där män med ambivalent hårfäste och naturfärgade kostymer går runt i korridorer utan att lyfta ordentligt på fötterna och blänger på sina armbandsur och mumlar ”have you heard anything?” och försöker äta upp Mrs Landinghams kakor medan Leo är i the situation room, men…ja. Jo. Ni vet. Egentligen så ringde bara Johan Rheborg och frågade.

Och ja. Ni vet.

Det är Johan Rheborg, liksom.

Så jag sa ”okej”.

Jag kommer givetvis, på min familjs och min agents och mitt förlags skarpa inrådan, inte ha speciellt mycket med själva produktionen att göra. Jag kommer mest dyka upp oinbjuden när de har möten och äta upp alla wienerbröd, som vanligt. Jag vet ju generellt lika mycket om teater som jag vet om varför min iPhone bytte ringsignal när jag uppdaterade till något slags operativsystem eller vad det nu var. Men Emma Bucht är en alldeles exceptionellt begåvad regissör och Marie Persson Hedenius är en ytterst rutinerad manusförfattare och Johan Rheborg har varit på min agents kontor och gått runt och skruvat på elementen och sett sjukt missnöjd ut så jag är alldeles övertygad om att det här kommer gå utomordentligt.

Om ni vill läsa mer om allt det här så finns det ett pressmeddelande om biljettsläpp och sådär HÄR. (De släpps nu på torsdag, de där biljetterna, tror jag att folk har sagt till mig medan jag har ätit wienerbröd). Där finns även en pressbild av mig där jag ser mätt ut. (Den är ett par år gammal, men jag kan inte utesluta att det berodde på wienerbröd.)

Den finfina omslagsvarianten här nedanför är gjord av produktionsbolaget Blixten och Co i samarbete med Nils Olsson, som gjorde omslaget till boken. Nils bor i Katslösa. Så ni fattar ju att det blir ordentligt gjort då.

ove_bild_140919

Frågor kring detta?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-09-22 22:03