Hoppa till innehåll

Reklam om en bok. Nu igen.

Jag har skrivit en ny bok. Den heter ”Britt-Marie var här” och kommer högst sannolikt ges ut av bokförlaget Partners in Stories runt 3 oktober i höst, om jag inte spiller Fanta Exotic i min dator eller blir osams med någon på tryckeriet innan dess. Den handlar rätt mycket om fotboll och om hur man … Continued

Jag har skrivit en ny bok. Den heter ”Britt-Marie var här” och kommer högst sannolikt ges ut av bokförlaget Partners in Stories runt 3 oktober i höst, om jag inte spiller Fanta Exotic i min dator eller blir osams med någon på tryckeriet innan dess. Den handlar rätt mycket om fotboll och om hur man ska sortera en besticklåda om man är en riktig människa (gafflar-knivar-skedar, i den ordningen) och hur många olika sorters grejer som man kan rengöra med bikarbonat (nästan alla grejer). Om man vill ha ett ex aningen tidigare än 3 oktober kommer den säljas på Bokmässan i Göteborg sista helgen i september (som frivilligt tillval kommer jag sitta strax bredvid och sänka andrahandsvärdet  genom att skriva något som ser ut som ”MBL” med bläck i dem).

Det var egentligen bara det jag ville säga. Om man har väldigt mycket fritid kan man titta på omslaget och läsa baksidestexten här nedanför. (Om man händelsevis inte vill vänta till oktober utan behöver något att pressa fyrklöver i redan idag så släpps min förra bok ”Min mormor hälsar och säger förlåt” som pocket i slutet av den här veckan. Om man händelsevis skulle vilja ha ett signerat ex av den så kan man köpa det för 45 spänn på Adlibris.)

BMVH4

Britt-Marie var här.
En roman om förälskelse, andra chanser och att sparka på det som rullar.

Britt-Marie är faktiskt inte passivt aggressiv. Det är bara det att smuts, repor och felaktigt organiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. Hon har just lämnat ett 40-årigt äktenskap och liv som hemmafru, och det enda arbete hon kan få finns i Borg, ett finanskrisdrabbat litet samhälle vid en väg där allt utom den ölstinkande pizzerian är nedlagt eller till salu. Britt-Marie avskyr fotboll, Borg har inget annat än fotbollen kvar. Det är sannerligen inte början på en underbar vänskap.
Men när byns ungdomslag behöver en tränare så desperat att de till slut är redo att ge jobbet till vem som helst, då bryr de sig inte om petitesser som att hon absolut inte vill ha det. När Britt-Marie dessutom blir utbjuden på dejt av en polis och bryter handen i ett solarie finns det ingen återvändo.
Britt-Marie var här är en kärlekshistoria och en kärleksförklaring. Om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja, och om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna.

Fredrik Backman, 33, bor i Solna med fru och två barn. Att han håller på Manchester United är bara en av hans många, många karaktärsbrister.

Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.