Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Reklam som väl i stort sett bara är relevant om man bor i Helsingfors eller Västerås och kan tänka sig att träffa mig eller till varje pris vill undvika att göra det.

 |  Publicerad 2013-10-23 16:55  |  Lästid: 2 minuter

Jo, om någon av er som läser det här händelsevis bor i Västerås och har vägarna förbi ”Bokens Dag” på söndag så är jag där typ klockan 12-14 (lite mer distinkt information finns på bokensdag.nu) och gör vad man nu gör på Bokens Dag. Pratar, tror jag. Om mig själv, mest sannolikt. Jag tror att det är någon form av uppstyrd signering efteråt men om det visar sig vara av det mer nerstyrda slaget så går det förstås bra att knacka mig på axeln om man vill ha en ponny eller så i något. Man får gärna knacka försiktigt, eftersom jag enligt min fru är norra Europas mest lättskrämda människa men det är fan bara för att jag fick lite ormnoja när vi såg sista Harry Potter-filmen på bio och kastade min popcornkartong på henne när en unge på raden framför sträckte sig efter sin jacka under stolen och råkade dra den över mina fötter. Så det är fan inte en helt rättvis beskrivning, det kan fan hända vem som helst. Det är alltså inget ni behöver bry er om. I alla fall inte om jag inte håller i en popcornkartong när ni ser mig. Då kan ni ju kanske ta det lilla lugna med knackningarna. För allas skull. Mest för popcornens.

Hur som helst.

Om man bor i Finland och vill undvika att träffa mig, men tycker att det är lite långt och omständligt att behöva resa hela vägen till Västerås för att undvika att träffa mig, så går det bra att undvika att träffa mig på plats i Helsingfors nu på fredag, på Bokmässan (jag är inte helt hundra på att det heter ”Bokmässa” i Finland, men jag antar att åtminstone principen är densamma fast kanske med lite fler konsonanter). 16.30 är jag tydligen på något som heter ”Katri Vala”-scenen, 17.30 på ”Suomalainen Kirjakauppa” (jag…vet inte, vi får googla) och 18.30 på ”Akademiska Bokhandeln” (det låter seriöst).

Jag har säkert keps. Är ganska lång. Jättelätt att undvika.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-10-24 11:52