Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Rim för bra grejer

Hej! Läs gärna uppdateringen av förutsättningarna för ”Rim för bra grejer” HÄR innan ni önskar ett rim. Så blir det inga missförstånd. Eller åtminstone inte lika stora missförstånd. Eller åtminstone inte lika många. Tack.

Annons

Jo. Hej.

För att göra en lång historia kort så har jag beslutat mig för att erbjuda mig att skriva rim till folks julklappar här på bloggen i år.

(Vi kan ta den långa historien i ett separat blogginlägg, men den involverar väl möjligen att jag blev sur förra julen för att barnen vägrade läsa mina rim högt och sen säger min fru att jag kastade clementiner på barnen trots att jag egentligen mest slant lite och nu får jag inte skriva rim till våra julklappar i år.)

För att göra det hela lite samhällsnyttigt kommer det funka så här: För att önska ett rim skänker man valfri rimlig summa till valfri rimlig välgörenhetsorganisation och skriver sedan vad man ska ge bort och till vem i kommentarsfältet.

Till exempel: ”Tjaba! Jag har langat en femhunka till Musikhjälpen. Jag ska ge bort en sån där himla råsaftcentrifug till min kille för vi har bara en skitliten juicepress och han gör bara juice till sig själv i den för han bara mäh palla göra dubbelt så mycket juice typ!? Och asså förresten så hatar han julklappsrim.”

Och då rimmar jag så här:

”Du har aldrig varit mycket för julklappslyrik
Så dig önskar jag god jul med högstadiefysik
Här är centrifugalkraft i en låda
Den gör fruktutanskalsaft till oss båda”

Okej? Okej.

Skriv vilken välgörenhet ni skänkt pengar till. Önska ett rim. Alla med?

Då är rimfabriken öppen.

Dela (40)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar