Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Rim för en god sak. Uppdatering.

 |  Publicerad 2013-12-15 09:48  |  Lästid: < 1 minut

Okej, hej igen.

Det var ganska många som önskade rim igår. För att förutsättningarna ska bli rättvisa (eller, för att lufttrumvirveloptimera oss: Rimliga) måste jag be att få be alla inblandade att hålla sig till grundpremissen: ”Rim för en god sak.”

Man skänker alltså valfri summa till valfri välgörenhet, sedan önskar man ett rim. Till exempel: ”Hej! Jag har precis satt in 500 kronor till Läkare utan Gränser. Jag skulle vilja ha ett rim på ett lasagneformsunderlägg i titan som jag ska ge till min bästa kompis.”

Den här bloggen hejar ihärdigt på alla sorters bidrag till alla sorters välgörenhet, det hoppas jag har framgått. Men för att de här rimmen just den här gången ska vara värda något var alltså tanken att man skulle skänka ett bidrag till något bra här och nu. Att man gett bort pengar eller prylar för tre månader sedan eller ett år sedan är givetvis på alla sätt berömvärt och fantastiskt, vilket på alla sätt även gäller om man redan har köpt välgörenhet som julklapp till någon, men just här och just nu var det alltså inte riktigt det som var förutsättningarna. Just här och just nu var poängen att man skulle skänka något för att få ett rim.

Ni väljer välgörenhet. Ni väljer summa (men ta gärna i). Sedan önskar man ett rim. Jag gör mitt absolut bästa för att hinna med så många som möjligt innan jul, och alla läsare som hjälper till med egna rim i kommentarsfälten får guldstjärna, ryggdunk och luftgitarr.

Men jag skulle just därför också vilja be er att försöka hålla er till ett rim per önskning.

Känns detta rimligt?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-12-15 10:00