Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Rimfabriken. Ny uppdatering.

 |  Publicerad 2013-12-17 10:29  |  Lästid: 2 minuter

Jo, hej. Jag igen.

Som den uppmärksamme bloggläsaren eventuellt lagt märke till julklappsrimmar vi alltså en del här just nu. Det har, som kanske också framgått vid det här laget, kommit in ganska många önskningar. Som jag skrivit tidigare försöker jag hinna med så absolut många jag kan, och alla bloggläsare som hoppar in och hjälper till med egna rim i kommentarsfältet får precis som vanligt kramar, luftgitarrer och guldstjärnor i himlen.

Tyvärr kan jag inte skicka privata rim via mejl, det är väldigt många som har frågat men det är helt enkelt inte praktiskt genomförbart om jag inte slutar träffa min familj och allvarligt börjar eftersätta min personliga hygien. Vi får hålla oss till bloggen.

Förutsättningarna är alltså att man skänker något till valfri välgörenhet (valfri summa, men man får gärna skänka en stor) och önskar ett rim. Jag försöker skriva så många jag hinner före jul. Andra läsare hjälper till. Kramar. Luftgitarrer. Guldstjärnor.

Om man har köpt välgörenhet istället för julklappar i år är det förstås jättebra, men poängen här är alltså att man skänker något extra för att vi sitter här och rimmar tillsammans. Om man har skänkt pengar i andra sammanhang tidigare i år är det också på alla sätt och vis utomordentligt, men för att just rimmandet här ska fylla en funktion var tanken alltså att det skulle skänkas nya pengar. Så att mer pengar går till bra grejer.

Därav rubriken ”rim för bra grejer”.

Några läsare har tyvärr hört av sig med klagomål om att just deras önskningar inte prioriterats och varit besvikna över att jag inte kan garantera till 100% att jag hinner skriva rim till alla som hör av sig. Det är jag väldigt ledsen för, och givetvis är det inte den här bloggens avsikt att lura någon på pengar oavsett syfte.

Om ni inte får just ert rim skrivet här före jul och vill ha pengarna tillbaka går det därför bra att mejla mig ett kvitto eller en skärmdump av banköverföringen till välgörenheten ifråga, så ersätter jag er.

Till alla er andra ville jag bara säga tack. Det är bra att vi mest sysslar med trams här men det är bra att vi ibland kan göra trams för bra grejer också.

Om ni hittar något rim som ni gillar utan att ha önskat det (alltså som i att ni inte gjorde önskningen, inte som att ni gillar det motvilligt, men om ni gillar det motvilligt går det förstås också bra jag dömer ingen) får ni gärna slänga en extra slant till något ändamål som ligger er varmt om hjärtat, vilket det än är.

Det var bara det.

Rimmandet återupptas så fort jag ätit andra frukost.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-12-17 10:32