Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Fredrik Backman

Rocky Road rage

 |  Publicerad 2014-06-22 20:51  |  Lästid: 2 minuter

Jag var ganska varm, och det var ganska mycket folk, och jag är inte så jättebra på att hantera trängsel. Eller värme. Och jag höll i glass. Och visst, visst, jag kanske borde ha sett henne komma. Men det blev liksom en lite död vinkel där. Och jag girade för en kille med Johan Mjällby-frisyr och Eric Cantona-krage som helt plötsligt tvärvände och började gå mot pilarna i höjd med glödlamporna. Man får fan inte gå mot pilarna. Alla vet för fan det. Om du missar någonting vid glödlamporna så får du fan GÅ RUNT varuhuset och börja om från början. Det är reglerna.

Så jag girade. Och då såg jag henne inte komma snett bakifrån. Det gjorde jag inte.

Och jag sa en del saker som jag inte borde ha sagt. Och jag är nästan helt och hållet säker på att hon i efterhand känner att hon ångrar några saker hon sa också. Jag var arg för att jag spillde min glass och hon föreföll upprörd för att jag spillde den på henne.

Det var en utmärkt glass. Den var liksom det enda som höll mig flytande därinne. Jag tänkte oavbrutet att så länge jag har den här glassen så kommer jag klara mig. Eller, alltså, det gjorde jag ju inte. Glassen hade ju tagit slut om jag hade fått ha den kvar. Men det var själva prinicpen. Att den hamnade på den där kvinnans mage istället för inuti min mage.

Jag är säker på att hennes tröja också var utmärkt. Den var säkert ny och säkert sydd av ull som en kungskobra kräkts upp efter att ha ätit en sån där Alpaccaget eller något. Finns bergis inte på Zalando. Så jag förstår. Jag har full empati för den där kvinnan. Hon gick säkert runt och tänkte ”så länge ingen jävel spiller glass på min tröja så kommer jag inte döda någon härinne”.

Jag är nästan helt säker på att hon inte menade att kalla mig ”tjockis”.

Men absolut. Visst.

Nu med lite perspektiv på det här så känner jag att det verkligen är dags att Ikea inför nationella regler med en extremt tydlig straffskala för exakt hur och när det egentligen är tillåtet för en barnvagn att köra om en annan barnvagn därinne på söndagar.

Hon hade syskonvagn. På en söndag.

Jag hävdar fortfarande att det gör det här till mest hennes fel.

Och kom fan inte och håll på om att ”määäh varför tog du inte bara en av Ikeas vagnar och satte barnet i korge…” för min fru sa när vi gick in att vi bara skulle köpa några smågrejer OCH DET VAR MENINGEN ATT DET HÄR SKULLE VARA ÖVER PÅ NÅGRA MINUTER!!!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-06-22 20:53