Annons

Fredrik Backman
Läs Fredrik Backmans roligaste och allra bästa bloggposter. Här skrev Fredrik Backman sina roligaste texter under tiden han bloggade för Café.se.

Annons
 

Rumsnycklarna till mitt hjärta

Jo. Det händer sig så att den här familjen en gång om året högtidlighåller det faktum att min fru och jag under några veckor är lika gamla. Det infaller traditionsenligt i höjd med min födelsedag, som i sin tur traditionsenligt inföll igår.

Annons

Min fru hade omsorgsfullt planerat hela helgen enligt Fredrik-optimerad standard. Hon hade nämligen ordnat så att vår son fick gå på lekland med sin kusin, och överraskade mig sedan med att ha bokat in henne och mig på ett spa-hotell.

Och ja. Jo. Jag vet vad ni tänker. ”Spa-hotell? Är inte det mer en present till HENNE än en present till dig?”.

Men då får jag be er att tänka efter igen.

Hon bokade alltså in oss på en plats där hon kunde ränna runt och äta sushi, gå på yoga-klasser och bada badkar i någon sorts kokosnöt– och mangosmet. Medan jag fick ligga på hotellrummet i lugn och ro och äta ostbågar och kolla på hur många avsnitt av Vita Huset jag ville. Hela helgen.

Så som Gud avsåg att man skulle tillbringa sin 31-årsdag.

Och säga vad man vill om kärlek. Men om man hittar en kvinna som på lördagsmorgonen säger ”du behöver inte tänka på något, jag har redan packat en övernattningsväska åt dig”.

Och den övernattningsväskan innehåller ostbågar.

Då håller man hårt i den kvinnan.

Dela (149)
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar